La Coordinadora, punt de trobada de les entitats culturals

Són 10 les entitats que formen part de la Coordinadora d'entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat

La Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat “és una agrupació de totes les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat i neix amb l’objectiu d’aglutinar les mancances i necessitats que puguin tenir les entitats i posar en comú totes aquelles coses que donen força a aquestes entitats”, defineix Francesc Picornell, president de la Coordinadora.

Actualment en formen part les deu entitats d’aquestes característiques, a més de la Comissió del Paga-li, Joan, que depèn directament de la Coordinadora.


“Des de la Coordinadora treballem durant l’any sobretot en projectes de comunicació i educació, però també en projectes més concrets com la Festa Major o la Festa de Tardor”, explica Picornell. I afegeix que “centrem els esforços en les mancances que puguin tenir les entitats; estem al seu servei”.

Tres línies de treball

Els assajos començaran el dimecres 25 de maig FOTO: Lali Puig

La tasca educativa de la Coordinadora se centra en el taller del Paga-li, Joan “per donar a conèixer aquest ball santcugatenc, que és l’eix de la nostra feina a les escoles”, explica Picornell, però destaca que s’està obert a les peticions que facin les escoles. “Fem de pont entre el que demanen les escoles i les entitats sol·licitades per fer el taller”.


Pel que fa a la tasca de difusió de la cultura popular, la Coordinadora es marcava com a fita a principis d’any la de posar ordre a la seva pàgina web. Una fita ja assolida. “Vam actualitzar la web amb els continguts necessaris, perquè creiem que és una porta d’entrada per a la gent que ve de fora que no sàpiga què és, i per saber quines entitats formen part de la cultura popular santcugatenca”, explica.

Una tasca que se suma a la de difusió de la feina de la coordinadora i de les diferents entitats.


Pel que fa a la seva tasca facilitadora de l’activitat de les entitats, Picornell destaca que la Coordinadora centra els seus esforços a unificar tasques i evitar duplicitats en la feina. “Com a coordinadora intentem fer una mica de pressió per donar un cop de mà en temes com la no resposta del consistori a alguna necessitat concreta, o fer de pont entre solucions a problemàtiques que té una entitat posant en contacte amb una entitat que ho ha solucionat d’una manera concreta”.

Un exemple, “aquest darrer any, amb el tema de la Llei de Transparència, que s’ha de professionalitzar molt el tema d’ingressos i despeses. Com a Coordinadora intentem que, si alguna entitat té un mètode que funciona, que altres entitats se’n puguin beneficiar; també es va mirar de posar un gestor comú que ho pogués fer per a totes les entitats per no duplicar feines...”. Una feina oberta en funció de les necessitats.


Els reptes de futur de la Coordinadora passen per “superar la Festa Major, així de manera immediata”, però a escala global, com explica Picornell, passen per “fer difusió, sobretot, del que és el seguici, fent consciència entre els més petits de què és, la seva importància i donar a conèixer el Paga-li, Joan. Vam començar l’any dient que l’objectiu era finalitzar la pàgina web, ja ho hem aconseguit, i ara ens centrem en projectes d’educació i comunicació”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem