Les músiques històriques tornaran a sonar durant la 5a edició del Festival Contratemps

La 5a edició del festival de músiques històriques comença per segon any consecutiu amb el Fringe Contratemps per promocionar als joves intèrprets i a grups emergents

La 5a edició de Contratemps, músiques històriques, ara! comença aquest cap de setamana, 8 i 9 de setembre i se celebrarà fins al 17 de setembre de 2023. El certamen, organitzat pel Col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat, ha elaborat un programa en el qual les músiques històriques tornaran a ser protagonistes i es combinaran amb altres espectacles masterclasses, xerrades, tallers i una exposició.

Com ha explicat un dels seus organitzadors, Jorge Fernández, una de les missions d’aquesta iniciativa és acostar la música a tothom: incloent nens, amics, entitats i qualsevol persona interessada en la música. “Un dels objectius és fer a la nostra ciutat el que fem professionalment fora de Sant Cugat”, ha assegurat.

Propostes per a tots els gustos i oïdes

La inauguració del festival serà els dies 8 i 9 amb el Fringe de Contratemps amb l'objectiu de promocionar per segon any consecutiu joves intèrprets i a grups emergents. Tot seguit, el dia 10, Mònica Monés realitzarà una sessió de Ioga Sonor i meditació al Claustre del Monestir de Sant Cugat acompanyada per l'Ensemble l'Incantari, especialistes en música medieval.

El 15 de setembre, al Claustre del Monestir de Sant Cugat, el grup Terza Prattica presenta Nemici d’amore: Lacrime, follia e passione, un espectacle interdisciplinari, amb una posada en escena on la protagonista va canviant de vestuari passant pels personatges més importants del repertori del settecento italià. Dirigida per Massimiliano Toni, un dels directors més importants del panorama internacional també compta amb la soprano Francesca Lombardi.

Presentació de la 5a edició de Contratemps. FOTO: JR Armadàs

Presentació de la 5a edició de Contratemps. FOTO: JR Armadàs

 

El dissabte 16 de setembre hi ha sessió doble. Per un costat, al migdia, Josep Borràs realitzarà una conferència/concert amb el títol El Baixó, un instrument vocal. L'acompanyaran la mezzo Eulàlia Fantova i Javier Artigas al clave. Al vespre el Teatre Auditori acull l’òpera Il Combattimento di Tancredi e Clorinda de Monte-verdi, una obra de la qual properament se celebraran els quatrecents anys de la seva estrena.

L'equip de Contratemps presenta una producció amb l'especialista en circ i comèdia de l'art Adrian Schvarzstein, amb una posada en escena actual que farà gau-dir tant al públic més especialitzat com a aquell que s'apropi per primera vegada a aquest repertori. Encapçalen el repartiment la soprano Maria Hinojosa, el baríton Ferran Albrich i el tenor Jorge Juan Morata. Els acompanyarà l'Ensemble Contratemps dirigit per Jordi Domènech.

El matí del diumenge dia 17 el Celler modernista serà l’escenari per a gaudir del darrer espectacle musical del programa pensat per a un públic familiar: Rapunzel dirigit per Margheritta Pupulin. Seguidament, l’espectacle Contratemps fa lindy amb Matthew Simon quartet i l'associació de Lindy Hop Fem Lindy de Sant Cugat posaran punt i final al certamen.

Presentació de la 5a edició de Contratemps. FOTO: JR Armadàs

Presentació de la 5a edició de Contratemps. FOTO: JR Armadàs

 

L’acte de presentació del Contratemps al Cafè Auditori ha comptat amb la presència de la nova regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat, Núria Escamilla, en un dels seus primers actes des que ha estat nomenada. Escamilla ha engrescat els responsables del certamen a continuar consolidant-lo i s’ha compromès a posar-hi tots els mitjans perquè arribi al màxim de gent possible.

Altres activitats del Contratemps

  • Els dies 9 I 16 de setembre es realitzarà el Curs Esteban Mazer de Músiques Històriques, amb masterclasses de viola da gamba, violí barroc, flauta de bec, oboè barroc, clavicèmbal, cant o percussions històriques.
  • El dia 16 a les 17h és el moment del taller familiar Música de Paper ofert per l'especialista en plegat de paper Joan Sallas.
  • El mateix dia16, a les 18:30h al Cafè del Teatre Auditori, Antoni Colomer oferirà la conferència Monteverdi i el naixement de l'òpera.
  • Del 3 al 24 de setembre es podrà visitar l'exposició El baixó, un instrument vocal al Museu de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem