El programa de pensament ENRAONAR ja té a punt un nou cicle de jornades hivern-primavera 2022. En aquesta ocasió porta per títol EDUCACIÓ: On som? On volem anar? Què cal canviar? i pretén ajudar a reflexionar i a compartir paràmetres al voltant del fet educatiu.
El cicle està organitzat conjuntament per les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de la Fundació Bofill, entitat dedicada a la promoció i difusió de noves oportunitats educatives per superar les desigualtats socials. En aquesta ocasió està coordinat per la Dra. Montserrat Anton, doctora en Ciències de l’Educació, i Fathia Benhammou, mestra especialitzada en Educació Infantil.
Pilar Gorina, regidora d’Educació, ha explicat que estan "compromesos amb l’educació dels infants i joves". "Davant de les noves expectatives, si volem avançar, ens cal reflexió, pensament, idees i contrast. Ens cal enraonar", explica. "Aquest cicle és una oportunitat per tractar i debatre els temes que preocupen en l’àmbit educatiu”.
L’alcaldessa, Mireia Ingla, farà la presentació pública de la programació que arrenca el dia 14 de febrer, a les 19 hores, a la Sala Clavé de La Unió, amb la sessió: 'En educació les famílies sempre hi són', a càrrec de Sílvia Blanch, doctora en psicologia i vicedegana de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.
De cara a aquell dia, 21 de febrer, serà la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat, Núria Mora, qui oferirà la ponència ‘Els grans reptes de present en matèria educativa’. En total es faran 7 sessions presencials, els dilluns, a les 19 hores, a la Sala Clavé de La Unió. Es podran tornar a veure a través del Canal YouTube de l’Ajuntament i de la web de Cugat Mèdia.
El cicle es clourà el 25 d’abril amb la xerrada 'El compromís i el gust d’Educar', a càrrec de José Manuel del Pozo, doctor en Filosofia de la UB, Conseller d’Educació i Universitats de la Generalitat el 2006, professor emèrit i Síndic de la UdG, escriptor i traductor.
ENRAONAR és un programa de reflexió organitzat per l’Ajuntament que es va iniciar l’any 2019 amb l’objectiu de cobrir un espai d'enraonament públic sobre temes centrals de la societat contemporània a partir del "pensament filosòfic, científic, polític, econòmic, jurídic, literari i artístic", segons explica l'Ajuntament. L’organització ja treballa en la preparació del proper cicle (tardor 2022) sobre el pensament filosòfic i llegat literari i social de Gabriel Ferrater, que s’emmarca en els actes de commemoració de l’Any Gabriel Ferrater.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.