El Teixim la ciutat s'ha consolidat en la seva tercera edició com una activitat de referència a Sant Cugat. Ho ha fet arribant a prop del miler de participant aquest dissabte, 5 de novembre. Per primer cop, les activitats es concentraven en una única plaça, la de l'Om, abandonant el recorregut que conduïa fins a la Casa Aymat.
Una aposta que ha estat encertada, segons Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, quadruplicant la participació respecte de la passada edició, quan hi van participar unes 200 persones.
"El balanç de la jornada és molt positiu, per diversos factors. En primer lloc, perquè hem pogut reunir una sèrie d'agents que es dediquen al món de la creació tèxtil molt interessant, en termes molt diferents. En segon lloc, perquè tothom podia fer tallers amb aquests artesans artistes, i ha estat molt participatiu", ha remarcat Campins.
Parlant de participació, Campins ha remarcat l'encert del canvi d'ubicació destacant que "ha generat un ambient molt agradable a la plaça, amb molt caliu". Un canvi que es consolidarà en futures edicions. "Està clar que en pròximes edicions continuarem amb l'agrupament, sigui aquí o a la plaça de Barcelona, que està més a prop de Can Quitèria, el futur referent de l'art tèxtil i del tapís a Sant Cugat. Però està clar que la idea d'agrupar la proposta en un espai urbà funciona molt bé, pel caliu que genera", ha detallat.
En total, s'han celebrat una trentena de tallers al voltant de l'art tèxtil coincidint amb la celebració del teixim la ciutat. Prop d'una vintena han estat durant la jornada d'aquest dissabte, 5 de novembre. D'altres, s'han desenvolupat prèviament per poder-ho presentar durant el dia a la plaça, com el Mandala poètic elaborat per escolars i gent gran amb còdols de riu folrats amb teixit.
Uns tallers que s'han alternat amb propostes musicals entre les 11 i les 19 hores, ininterrompudament.