El 13 de maig del 2021, s’inaugurava a la Sala Rusiñol una exposició de la reconeguda artista Pilarín Bayés, sota el títol, Les 7 meravelles del món antic, les noves del món, i les de Catalunya. Una exposició, però, especial des de més d’una perspectiva, sobretot perquè va servir per celebrar els 35 anys de la sala, que va obrir portes precisament un 13 de maig, el de 1986, amb una “Exposició-Homenatge” formada pels artistes Josep Amat, Anna Benavent, Ramon Calsina, Francesc Camps Ribera i Joan Commeleran i Miquel Cabanas. De fet, el fill d’aquest últim, Ignasi Cabanas, va ser el fundador -i és actualment encara el director- de la Sala Rusiñol, empès per les vivències pictòriques que, ja de ben petit, l’acompanyaven a casa.
En aquest sentit, des de la seva creació, la Sala Rusiñol va estar estretament vinculada a l’artista Miquel Cabanas, tot i que ja des dels inicis va ser escenari d’exposicions de molts altres artistes. L’any 1994, 8 anys després d’haver obert, la Sala Rusiñol va albergar l’última exposició de Cabanas amb aquest en vida.
Al llarg dels anys, la sala s’ha anat guanyant un lloc de referència dins del món artístic i cultural de Catalunya, fet que li ha permès acollir les obres de més d’un centenar d’artistes, o rebre la visita de dos presidents de la Generalitat mentre ocupaven el càrrec, Jordi Pujol i Artur Mas.
Una entitat amb socis
Una de les particularitats de la Sala Rusiñol és que des de l’any 1986 va establir un sistema de pagament mitjançant quotes mensuals que ha permès fomentar el col·leccionisme. És a dir, qui ho desitgi pot ser soci de la sala. El principal avantatge és que tant si es vol comprar una obra esporàdicament com si es vol crear una col·lecció personal, pot fer-se mitjançant una entrada inicial i fins a 12 quotes mensuals sense cap mena de recàrrec.
A més, també es pot fer un fons d’estalvi a través d’aquestes quotes anuals per a futures adquisicions.
Més enllà de les exposicions
A banda d’esdevenir un espai d’art amb fort arrelament i importància a la ciutat, la Sala Rusiñol s’ha anat desenvolupant també en altres àmbits. Per això, es pot circular per la seva pàgina web www.salarusinyol.net, creada l’any 2005, a través de la qual es pot accedir a tot allò que fa referècnia a les exposicions, a la història de la sala o a diferents serveis relacionats amb el món de l’art.
I és que la Sala Rusiñol ofereix serveis de restauració d’obres d’art, gràcies a un equip, altament qualificat, de restauradors amb amplis coneixements tècnics i dilatada experiència; certificacions d’autenticitat de qualsevol obra dels artistes de la sala, s’hagi adquirit o no a la Rusiñol; o un servei de valoració de qualsevol obra dels artistes de la sala.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.