Sant Cugat del Vallès estrenava la revetlla de Sant Medir la tarda d'aquest dilluns, 2 de març. Un acte que vol ser "un punt d'unió i coneixença entre els membres de la Penya Regalèssia i els banderers", enguany el Grup Mediterrània, tal com ha assenyalat la tinenta d'alcaldia de Cultura Esther Madrona, a més de servir per escalfar motors de cara a la celebració del 3 de març.
Així, el Celler Modernista de la ciutat s'ha omplert de gom a gom per viure aquesta revetlla, que ha començat amb un homenatge a la Penya Regalèssia, "els encarregats de mantenir viva aquesta tradició de Sant Medir, tant dinamitzant l'activitat, com mantenint l'ermita físicament", ha subratllat Madrona.
Madrona i Moreras durant la revetlla de Sant Medir. FOTO: Bernat Millet
En nom d'ells ha parlat Gabriel Moreras, qui ha recordat els inicis de la Penya Regalèssia l'any 1939 com "un grup de bailets que van crear un equip de futbol", i, més tard, de la mà de Francesc Trabal i Manel Farrés, van començar a fer diferents activitats culturals a la ciutat, entre elles, els Bastoners, el Paga-li, Joan, o la Cavalcada de Reis, entre altres.
Després de recordar els qui avui formen part de la Penya, i els que ja ens han deixat, Moreras ha volgut subratllar els quatre fonaments de la Penya Regalèssia, assenyalant "la molt valuosa contribució de les dones", així com "l'absència d'estatuts", "l'estimació cap al patrimoni cultural i el manteniment de les tradicions santcugatenques", i el "valor de l'amistat".
Grup Mediterrània, banderers de Sant Medir 2020. FOTO: Bernat Millet
La revetlla de Sant Medir ha seguit amb una mostra de danses per part dels banderers d'enguany, el Grup Mediterrània, i el trio santcugatenc Marala ha posat la música a la vetllada, mentre se servien faves a la catalana entre els assistents.
S'han servit faves a la catalana entre els assistents. FOTO: Bernat Millet