Sant Jordi mobilitza els santcugatencs amb roses i llibres

La rosa vermella, i el llibre d'Empar Moliner, han estat els triomfadors d'aquest 23 d'abril a Sant Cugat

La diada de Sant Jordi ha tornat a omplir els carrers de Sant Cugat de roses, llibres i santcugatencs. Durant tota la jornada, les activitats s'han succeït als carrers i places de la ciutat. Les entitats han ofert un aparador de la seva activitat, i les floristeries s'han vestit de gala per oferir roses en totes les seves varietats.

Al matí, l'afluència ha estat més alta que en anys anteriors. Ferran Ponton, del Celler de Llibres, destacava que "hem tingut una afluència molt més marcada del que és habitual, continuada i molt alta, i la setmana també ha estat molt bona, perquè Sant Jordi per nosaltres, és ja la setmana abans".

Una tònica que es mantenia durant la tarda. Respecte de l'any passat, Pontón ha apuntat que "costa molt fer aproximacions, i més perquè l'any passat va ser extraordinari, però mirant tota la campanya, probablement, haurà anat millor".

Els Diables han estat acompanyats per la bèstia de la colla  FOTO: C.Caballé

La cultura ha centrat les activitats organitzades per les entitats amb actes com el recital de poesia A tota veu organitzat per Òmnium Cultural. Unes propostes que han continuat a la tarda amb les activitats de Pim Pam Pum, els Diables que han lluita la seva bèstia de foc engalanada per a l'ocasió, o la tradicional ballada de sardanes a la plaça Augusta.

Roses i llibres

La rosa vermella ha tornat a ser la més venuda  FOTO: Haidy Blanch

Un any més, els grans protagonistes del dia han estat els llibres, i les roses. La més venuda, un any més, la vermella. Però no li ha faltat competència. "Els més petits volien la rosa blava, i l'hem esgotada cap a les sis de la tarda", explicava Regina, de Queralt Floristes.

Els llibres han estat els protagonistes  FOTO: Haidy Blanch

Pel que fa a llibres, Empar Moliner s'ha perfilat com a triomfadora de la jornada amb Tot això ho faig perquè tinc molta por. Amb tot, la competència ha estat alta.

Ja al matí, des de la llibreria Paideia destacaven que "està arrencant La vida sense la Sara Amat, de Pep Puig, Premi Sant Jordi" i que també s'estaven venent amb força les obres de Víctor Amela i Sèrgi Pàmies. Obres que competien, a les 12 hores, en el rànquing de llibres més venuts amb l'obra de les santcugatenques Empar Moliner (Tot això ho faig perquè tinc molta por) i Imma Monsó (L'aniversari).

A la tarda, la llista es mantenia. Pontón, del Celler de Llibres, ha destacat que Empar Moliner ha estat el més venut, i també Víctor Amela, tot i que "ha estat molt variat".

David Oliva, de la llibreria Alexandria, també ha destacat la venda de Tot això ho faig perquè tinc molta por junt amb Víctor Amela i La filla del capità groc. Llibres que han hagut d'anar a buscar a la llibreria.

En llibres infantils, Diana Riba, de Pati de llibres, ha destacat que els grans clàssics infantils s'han esgotat a mig matí. Pel que fa a llibres d'adults, "els que han volat més ràpid, ha estat el d'Empar Moliner". Amb tot, ha apuntat que "l'any despistava, perquè no hi havia una aposta clara, sinó molta oferta".

Tot i que la pluja ha obligat a tancar algunes de les parades abans d'hora, la jornada ha estat positiva per als participants.

Mireu les imatges que ha deixat la jornada, i el vídeo de Sant Jordi a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem