Sis noves visites guiades a Sant Cugat

La ciutat engega un nou cicle de recorreguts turístics per donar a conèixer el patrimoni local

Sant Cugat ha posat en marxa un nou cicle de visites guiades turístiques a la ciutat. Sis noves propostes que realcen la potencialitat del Monestir i les joies del Modernisme de les que disposa la ciutat.

Amb el nou cicle, continuen els clàssics, com “El campanar, l'església i el claustre” o “El dia a dia dels monjos a l'Edat Mitjana”, i repeteixen cicles d'èxit més nous com les “Visites de nit amb notes musicals” engegat la passada temporada.

El nou cicle comença el divendres 10 d'abril i inclou més de 30 visites guiades durant l'any 2015. Les visites estan pensades a partir del 14 anys, excepte “El dia a dia dels monjos a l'Edat Mitjana”, i totes les activitats són de pagament per als adults, i gratuïtes per als menors de 7 anys.

Cal reservar a l'Oficina de Turisme, trucant al 93.675.99.52 o enviant un correu a turisme@santcugat.cat.

Visites al Monestir i el seu entorn

El Monestir centra bona part de les visites. FOTO: Amanda Bernal

Dintre el cicle de visites guiades a l'entorn del Monestir, se n'inclouen quatre de diferents. “El campanar, l’església i el claustre”, “Llegendes nocturnes al Monestir de Sant Cugat”, “El dia a dia dels monjos a l'Edat Mitjana” i “La casa abacial, un llibre obert”.

“El campanar, l’església i el claustre”

Dintres d'aquest cicle s'han previst deu visites per conèixer el conjunt arquitectònic del Monestir de Sant Cugat. Una visita que comença amb la pujada al campanar per gaudir de les millors vistes de Collserola i de la ciutat, continuant amb la visita a l'església i finalitzant al claustre.

La durada de la visita és de dues hores, comencen a l'Oficina de Turisme a les 10 hores i el preu és de 8 euros. Les visites s'han programat els dies 25 d’abril, 23 i 30 de maig, 20 i 28 de juny, 18 i 25 de juliol, 29 d’agost, i 19 i 26 de setembre.

“Llegendes nocturnes al Monestir de Sant Cugat”

Visitar de nit el Monestir és el que proposa aquest cicle. Una oportunitat de conèixer la vessant més tenebrosa de les dependències monàstiques mentre es tasta un dels dolços de l’època, els flaons.

Les visites seran els dies 6 de juny, 1, 8 i 22 d'agost, i 5 de setembre. La sortida és a les 22 hores des de l'Oficina de Turisme a les 22 hores, i la durada és d'una hora i trenta minuts. El preu és de 15 euros.

“El dia a dia dels monjos a l’Edat Mitjana”

Els dies 19 d’abril, 16 de maig, 13 de juny, 11 de juliol, 9 d’agost i 12 de setembre és pot gaudir d'aquesta proposta familiar de dues hores de durada. Una activitat on un monjo que va escriure el Costumari del Monestir explicarà la vida quotidiana dels monjos d’aquella època fent un viatge en el temps.

Les sortides seran a les 11 hores des de l'Oficina de Turisme, i el preu és de 8 euros.

“La casa abacial, un llibre obert”

Aquesta visita proposa descobrir, amb un guia excepcional, tots els secrets que s’amaguen al Palau Abacial. Una visita d'una hora de durada que es farà el 4 d'abril i el 7 de novembre, amb sortida a les 10.30 hores des de l'Oficina de Turisme. La durada és d'una hora, i el preu, 5 euros.

Més propostes

Les visites nocturnes començaven l'any passat. FOTO: Amanda Bernal

“Visites de nit amb Notes Musicals”

El cicle ofereix l'oportunitat de gaudir d’una nit diferent al Monestir. Una visita temàtica d'una hora de durada que finalitza amb un concert de 30 minuts de música clàssica. En total, s'han previst sis concerts. El preu és de 15 euros, gratuït per als menors de 7 anys, i totes les sortides seran en divendres, a les 20.30 hores, des de l'Oficina de Turisme.

  • Jaume Torrent, guitarra – 10 d'abril.
  • Dani Claret, violoncel – 22 de maig.
  • Patrícia de No, flauta – 12 de juny.
  • Duo “De Vellut”, violí i acordió – 25 de setembre.
  • Duo violins Gal·la – 23 d'octubre.
  • Oriol Mula, flauta – 13 de novembre.

“Modernisme, noucentisme entre arbres històrics”

Amb aquestes visites, programades per al 16 de maig i el 3 d'octubre, es proposa descobrir algunes de les cases modernistes de l’eixample construïdes a finals del segle XIX. Els pollancres, plataners, xiprers, o lledoners acompanyen el visitant durant l'itinerari.

La durada de la visita és de 2 hores, començarà a la plaça de Barcelona a les 11 hores, i el preu és de 5 euros, gratuït per als menors de 5 anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem