500.000 euros: el preu mig dels habitatges venuts a Sant Cugat

Amat Immobiliaris detecta una falta d'habitatges en el mercat de lloguer a Sant Cugat

El preu mig de venda dels immobles a Sant Cugat es va situar per sobre els 500.000 euros durant el 2021. És una de les xifres de l'informe d'Amat Immobiliaris sobre el mercat immobiliari, basat en les seves operacions. Tot i la incertesa sobre el futur pel context actual, les dades de 2021 indiquen una "molt bona activitat" del mercat residencial. "Aquella por que el repunt d'actividad postconfinament es desinflés ràpidament no s'ha materialitzat", ha indicat Guifré Homedes, director general d'Amat Immobiliaris.

"Sant Cugat és un mercat més compacte amb aquesta franja de preus", ha explicat Guifré Homedes sobre els 500.000 euros del preu mig dels immobles a la ciutat. Mentre la venda d'habitatges per sobre dels 500.000 euros ha augmentat durant el 2021, els pisos amb preus més baixos no ho han fet de la mateixa manera: "En aquesta crisi de la covid hi ha gent que li ha anat molt be i i gent que li ha anat molt malament. Ha estat dual".

Per sota de Barcelona

El preu del metre quadrat construït en la segona mà és de 3.500 euros, lleugerament per sota del que es va registrar el 2020. Tot i això, algun habitatge a Sant Cugat ha arribat als 6.100 euros per metre quadrat. A Barcelona, la mitjana ha estat superior als 4.000 euros. En obra nova, el preu a Sant Cugat en les operacions registrades per Amat és de 4.687 euros per metre quadrat.

Qui són els compradors a Sant Cugat?

Una dada que pot cridar l'atenció és que només el 68% de les operacions de compra que va gestionar Amat durant el 2021 a Sant Cugat estaven finançades. El perfil majoritari del comprador a la ciutat és empresari (35%) i menor dels 40 anys (37%).

El lloguer a Sant Cugat

Una de les problemàtiques que Amat Immobiliaris ha detecat a Sant Cugat és la falta d'habitatges en el mercat de lloguer: "És el lloc on més estem patint". Això fa que sigui la ciutat on més ha crescut el preu del lloguer durant el 2021, segons les dades d'Amat. "Si no s'incentiva als propietaris a posar l'habitatge en lloguer, hi ha gent que quedarà fora del mercat", alerta. Una falta d'oferta que també es veu en el mercat de venda d'obra nova, provocat per l'increment dels preus de la construcció i la falta de sol.

Homedes ha explicat que pràcticament ja no hi ha casos de persones que decideixen comprar un immoble, com a forma d'estalvi, per llogar-lo. Segons el director general, la regulació del preu del lloguer i "l'estigmatització constant" dels propietaris per part dels poders mediàtics i polítics són dos factors que hi han influït.

Homedes: "Per un mateix pis, ara competeix més gent. Això exclou els més vulnerables"

Una de les crítiques d'Homedes fa referència al concepte de gran tenidor, situat a partir dels deu habitatges. "Pensar que algú amb 10 propietats pot influir en el mercat és absurd", ha sentenciat. Segons Amat, des de que va entrar en vigor la regulació del preu del lloguer han detectat propietaris que han optat per vendre el pis. "Per un mateix pis, ara competeix més gent. Això exclou els més vulnerables, perquè els propietaris prefereixen els perfils més solvents. Si no hi ha pisos per llogar, no es facilitarà l'accés", afegeix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem