6.800 llocs de treball i 200 empreses noves en quatre anys a Sant Cugat

L'equip de govern fa balanç econòmic dels quatre anys de mandat, on Sant Cugat ha liderat el rànquing de creació d'ocupació

Amb l'epígraf Sant Cugat, motor del rellançament econòmic de Catalunya; el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, i l'alcaldessa, Mercè Conesa han valorat les xifres econòmiques dels darrers quatre anys al municipi ara que s'acosten les eleccions municipals. A trets generals, han destacat l'augment de 6.787 llocs de treball a la ciutat i la creació de 200 noves empreses.

"No hi ha cap municipi que s'apropi, ni de lluny, a les dades de Sant Cugat", ha celebrat Brugarolas. Per la seva banda, Conesa ha fet una valoració "molt satisfactòria" de les dades econòmiques: "Posicionem Sant Cugat com una ciutat que genera oportunitats tot i la crisi que hi havia".

Tot i això, Brugarolas ha reconegut que no tothom està en la mateixa situació: "Moltes persones estan en una situació que no desitgem però es pot negar que aquest municipi està fent les coses bé".

Un 14% més de feina
Entre el 2011 i el 2015, els llocs de feina a Sant Cugat han passat de 48.802 a 55.589, el que suposa un augment del 14%. D'aquesta manera, la ciutat ha liderat durant aquest període el creixement de l'ocupació a Catalunya. "L'Ajuntament no crea llocs de treball, però pot afavorir les condicions perquè les empreses apostin per Sant Cugat", ha explicat l'alcaldessa.

Una dada destacable és que a Sant Cugat hi ha un 20% més de llocs de treball que santcugatencs en edat de treballar (població activa). De fet, és la ciutat amb millor relació entre població i llocs de treball. Però la ciutat ha tancat el 2014 amb un atur del 8,3% i és que dels gairebé 56.000 llocs de feina que hi ha al municipi, el 60% estan ocupats per gent de fora de Sant Cugat.

Col·lectius amb necessitats
Segons dades de l'Observatori Sociològic, el 28,7% dels santcugatencs asseguren tenir problemes per arribar a finals de mes. "La recuperació no està beneficiant a tothom per igual", ha destacat Brugarolas, que ha detallat que l'atur entre els majors de 45 anys és de l'11% mentre que els menors d'aquesta edat és del 6%. El tinent d'alcalde ha recordat les iniciatives d'ocupació que l'Ajuntament ha tirat endavant enfocades a aquest col·lectiu més vulnerable.

Un dels motius que poden explicar que un terç dels santcugatencs tenen problemes per arribar a final de mes mentre l'atur és del 8,3%; és la precarització laboral i la reducció de salaris. Brugarolas ha apuntat que quan hi ha més atur, hi ha més precarització. Tot i això, creu que Sant Cugat no pateix tan aquesta problemàtica: "Pel perfil d'empreses que tenim, hi ha menys precarització. Hi ha un clima de responsabilitat important entre les empreses de Sant Cugat".

Creació d'empreses
D'altra banda, entre el 2011 i el 2015, les empreses a Sant Cugat han passat de 2.660 a 2.859, el que suposa un augment del 7%. Des del 2004, el nombre d'empreses ha pujat en un 30%. Carles Brugarolas ha parlat "d'un ecosistema empresarial inmilorable".

Segons el responsable d'economia, l'aposta d'empreses per Sant Cugat es deu a les facilitats que s'ofereixen com les connexions, la col·laboració entre empreses i la política del consistori de suport a les societats. "És difícil que trobem empreses que tinguin alguna dificultat i no sàpiguen a quina porta han de trucar".

 
Comentaris

Destaquem