Joan Franquesa és reelegit president de Sant Cugat Empresarial per unanimitat

Franquesa indica que el pròxim pas a seguir és l'internacionalització de Sant Cugat com a àmbit empresarial

Joan Franquesa seguirà al capdavant de Sant Cugat Empresarial. L'entitat que es dedica a la cohesió i la promoció de les empreses residents a Sant Cugat va decidir per unanimitat, a través de la seva Assamblea General, que Franquesa segueixi al seu capdavant fins l'any 2021.

La candidatura de Franquesa havia sigut l'única que s'havia presentat com a presidenciable davant la Junta Electoral, després que s'obrissin les inscripcions el passat 21 d'abril.

El reelegit president ha indicat que l'entitat ja ha assolit la seva "majoria d'edat", i que "penso que hem aconseguit l'arrelament a la ciutat i ser una referència dins del món empresarial fora de Sant Cugat". La seva aposta, ha explicat, és mantenir tot el que s'ha aconseguit fins ara, però també "hem de poder obrir certes portes fora de Sant Cugat i ens hem de projectar, penso, internacionalment".


Franquesa ha defensat que a Sant Cugat s'està produint un gran creixement de les empreses en l'àmbit de la innovació, en tots els sectors, i "jo crec que a això hem de poder treure-li profit. No tant pensant com a vallesans sinó com al Vallès-Barcelona. Jo crec que Barcelona necessita també certes projeccions en el món econòmic des del punt de vista de la innovació", ha assegurat. Ha volgut posar encara més èmfasi en la centralitat de la ciutat, dient que "si hi ha algun lloc a l'Area Metropolitana en el qual la innovació en forma empresarial està present, és aquí".

D'altra banda, el president de Sant Cugat Empresarial ha argumentat que aquest apropament a les empreses internacionals no tindrà una vessant negativa per la petita empresa santcugatenca: "de fet -ha insistit-, hem estat molt pioners, juntament amb la Cambra de Terrassa i també amb ESADE Creapolis i el mateix Ajuntament en tot el que és la promoció de les start-ups". Alhora, ha destacat el valor del coneixement d'altres centres d'estudis com la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Escola d'Arquitectura com a centres d'atracció de la innovació.

Pel que fa al comerç local, aquesta aposta internacionalitzadora tampoc seria perjudicial, segons Franquesa, ja que "en la mesura en que la gent ve a Sant Cugat a treballar, bona part d'aquesta gent vol viure a Sant Cugat, i si vol viure a Sant Cugat, genera consum, i si genera consum, genera comerç, i d'especialització, i genera negoci d'oci, i genera necessitats educatives".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem