L'Ajuntament finalitza els tràmits per l'ampliació d'HP a Sant Cugat

HP construirà un nou edifici per concentrar tota l'activitat relacionada amb la investigació en impressió en 3D

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat provisionalment la modificació urbanística que ha de permetre l'ampliació d'HP a Sant Cugat. Concretament, la modificació al sector de Can Graells, a Can Sant Joan, permetrà a la multinacional nordamericana construir un nou edifici on concentrarà tota la investigació en impressió 3D. Cal recordar que Hewlett Packard va ubicar a Sant Cugat el seu centre mundial del negoci de les tres dimensions.

"És especialment important", va destacar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, durant el ple municipal que va aprovar els tràmits, que contemplen la parcel·lació de l'àmbit de Can Graells. L'objectiu és permetre que HP "pugui desenvolupar nous edificis on hi encabirà, segons va comunicar l'empresa, tota la investigació al voltant de la impressió en 3D". Calvet va destacar que es tracta "d'activitat econòmica de valor afegit per Sant Cugat".

La modificació permetrà la construcció de dos nous edificis de planta baixa més cinc pisos d’alçada cada un. A més, també permetrà ampliar els usos dels terrenys perquè, a part de tenir una qualificació d’industrial, també puguin tenir usos terciaris.

HP, líder mundial en diversos àmbits del sector de la impressió, va escollir el 2014 la seu de Sant Cugat per ubicar el centre mundial del negoci en la impressió en tres dimensions. Es tracta del centre d'investigació més gran que té la multinacional fora dels Estats Units i hi treballen unes 1.900 persones. El 2016 van presentar una impressora 3D per "revolucionar el mercat" i que s'havia dissenyat des de Sant Cugat.

Crítiques

Una empresa de Sant Cugat va presentar un al·legació al projecte, en considerar que HP sortirà beneficiada de la modificació urbanística. Concretament, assenyala que la multinacional es pot endur "32 milions d'euros senses fer res". El govern local va desestimar l'al·legació i va negar aquestes afirmacions, rebaixant aquesta xifra fins als 9 milions d'euros i assegurant que tot el procediment ha seguit la legalitat establerta.

En aquest sentit, la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, també va mostrar la seva disconformitat amb el fet que "l'empresa sortirà beneficiada", tot i assenyalar que veuen el procediment legal. Concretament, va apuntar la diferència de valoracions entre terrenys a Can Mates (435 euros per metre quadrat) i Can Graells (264 euros), fet que suposarà una menor compensació a l'Ajuntament per part de l'empresa.

Damià Calvet ha explicat que són dos xifres que no es poden comparar, ja que en un cas es tracta del valor de repercusió i en l'altre cas es refereix al valor del sostre acabat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem