Centenars de persones han participat en l'acte de celebració dels deu anys de Sant Cugat Empresarial, aquest 17 de març al Teatre-Auditori. Representants polítics catalans, el president Carles Puigdemont com a màxim exponent; i personalitats del món empresarial, com el president de la Cecot, Antoni Abad; han volgut ser a l'acte per mostrar el seu suport a l'entitat empresarial santcugatenca.
"Fa deu anys vam fundar Sant Cugat Empresarial i ho vam fer pensant en gran. Ara hem aconseguit una associació reconeguda", ha expressat el president de l'entitat, Joan Franquesa, que ha agraït la tasca de totes aquelles persones que han participat en el projecte. Un dels agraïments destacats ha estat per Frederic Boix, president de Sant Cugat Empresarial des de la seva fundació i fins al 2015.
Franquesa ha aprofitat l'ocasió per tornar a reivindicar que "hi ha vida intel·ligent més enllà de Collserola". El president Puigdemont s'ha afegit a aquest lema. "Sant Cugat Empresarial serà en aquesta guerra. Tenim un territori molt potent i hem de sortir de l'armari", ha demanat Franquesa.
La cultura ha estat protagonista de la celebració amb un concert de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, que ha interpretat versions de cançons dels Beatles o de la banda sonora de la Guerra de les Galàxies. A l'acte hi havia alcaldes i alcaldesses catalans, representants d'associacions empresarials, membres del govern català i personalitats del món polític i econòmic en general.
Discurs polític de Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut felicitar Sant Cugat Empresarial pels seus deu anys, alhora que els ha donat les gràcies per la seva tasca. "Fa deu anys vau decidir fer un acte de generositat", ha assegurat Puigdemont, ja que "amb les dades de Sant Cugat podríem pensar que és una comunitat d'èxit que podria ser feliç tancant-se en si mateixa, però vosaltres us vau obrir".
Més enllà de la felicitació, el discurs de Puigdemont ha estat principalment polític i reivindicatiu. "Què no seríem capaç de fer si tinguéssim un estat a favor", s'ha preguntat el president, després de repassar les dades econòmiques de Catalunya i recordant, entre altres, els ritmes d'exportació o el fet que el Financial Times apostés per Catalunya com la millor regió per invertir del Sud d'Europa. "Malgrat els auguris, l'economia catalana creix a millor ritme que l'espanyola", ha rematat.
"Les dades ens permeten ser molt optimistes", ha assegurat Puigdemont, tot i reconèixer que avui encara hi ha famílies que pateixen les conseqüències de "la crisi devastadora".
La bona marxa de Sant Cugat
"Els que esteu al capdavant de les empreses heu passat moltes dificultats". Mercè Conesa ha agraït la tasca del sector empresarial de Sant Cugat i ha reconegut la seva feina en uns anys de forta crisi. "Va ser un encert fa deu anys que un grup d'empresaris vulgués crear una associació", ha celebrat.
Amb tot, Conesa ha destacat que Sant Cugat és la ciutat catalana amb menys atur i ha fet una retrospectiva respecte a l'any 2006. Llavors, ha dit, hi havia 2.466 empreses i actualment n'hi ha 3.043. També els llocs de treball han passat en deu anys de 41.000 a 58.826, i Conesa ha emfatitzat que Sant Cugat té la mateixa ocupació que municipis més grans com Terrassa o Sabadell.
"Això ho hem fet conjuntament", ha reivindicat l'alcaldessa.