Les SC Trade Center Talks, el cicle de xerrades que té per objectiu donar veu a les dones relacionades amb l'esport perquè exposin les seves experiències i vivències, ha aterrat de nou el SC Trade Center, entorn les dones, esport, tecnologia i innovació. Les SC Trade Center Talks estan obertes a tothom i l'assistència és gratuïta.
A l'acte que s'ha celebrat aquest dijous, 21 de setembre, al SC Trade Center s'han donat cita Anna Llorella, enginyera i cofundadora i CEO de Sweanty; Míriam Cribillés, preparadora física de pilots de motociclisme i Isabel Domingo, experta en tecnologia i innovació podològica esportiva, han parlat sobre com la tecnologia ha millorat els resultats de les esportistes. A la xerrada també ha participat Albert Salarich, regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat que ha indicat que iniciatives com les Talks "aporten per fer una millor societat i cobreixen necessitats" i ha exposat que la innovació "genera activitat economica" i el periodista esportiu de TVE, Marc Martín, s'ha encarregat de presentar i portar el fil conductor de la conferència.
La directora del SC Trade Center, Alexia Porqueras, ha donat per oberta l'edició la sessió, i després d'agrair als implicats que fan possible les xerrades, ha posat de relleu que en el Trade "intentem fer activitats que surtin en el dia a dia de la feina".
Tecnologia i Innovació
Dones a l'Esport: Innovació i Tecnologia. FOTO: Bernat Millet
Durant l'acte Anna Llorella, de Sweanty ha explicat que el seu projecte consisteix en unes tiretes adhesives, respectuoses amb la pell, i intel·ligents capaces d'extreure informació a través de la suor i que fan servir la mateixa suor per extreure l'energia per funcionar. L'enginyera ha apuntat que aquesta solució innovadora i tecnologia es va crear en un centre públic i que es fa un seguiment a aquells esportistes que perden per crear plans acurats. Llorella també va incidir que actualment es troben en una ronda de finançament i va lamentar que actualment hi hagi poques dones inversores i en clau de futur va deixar palès que "els sensors evolucionaran per veure el ritme cardíac i cap a la personalització amb finalitats preventives".
Míriam Cribillés, preparadora física de pilots de motociclisme a internacional i nacional ha volgut trencar amb determinats tòpics posant en coneixement que el motociclisme és una disciplina molt exigent i que els pilots s'inicien quan encara són nens pel que "se'ls exigeix coses que encara no els tocaria per edat", Cribillés s'ha transportat als seus inicis com a instructora, just quan s'obria de jove i ha destacat d'aquell moment "quan vaig començar no hi havia part psicològica, ni formativa i el pilot estava oblidat". La ponent també ha revelat que és un esport on es potencia molt la part mental i que s'innova a partir d'un simulador per fomentar tot el pilotatge: la part mental, la psicològica i com afrontar cada cursa i saber com posar el cos, com rodar en el circuit, la traçada, on frenar i on accelerar i crear un guió del circuit amb el pilot per saber reaccionar", ja que el que importa "està sempre al davant". Cribillés també va repassar les històries d'èxit d'alguns dels seus pilots i que ara treballa amb un total de 25 de totes les edats, fins a una nena de 7 anys. La preparadora també ha deixat palès que l'evolució del pilotatge vindrà marcada per "millorar el pilotatge, abans eren important coses com els alerons i ara com agafar el manillar, com posar el colze i això encara evolucionarà més".
Dones a l'Esport: Innovació i Tecnologia. FOTO: Bernat Millet
Per la seva banda, la podòloga Isabel Domingo, va manifestar que actualment existeix un làser per millorar el dia a dia i alleuja el dolor fins al punt que surts de la consulta sense dolor i que va iniciar-se en aquest món després de partir una lesió amb 16 anys mentre jugava a tenis. Domingo ha assenyalat que la podologia ha "millorat en els darrers anys amb molta tecnologia" i que els podòlegs, en contra del que es pugui pensar, a més de problemes relacionats amb els peus també "tractem la resta del cos, com els genolls i l'esquena, entre altres". L'experta ha argumentat que, encara que ja està passant en l'actualitat, en un futur les plantilles es fabricaran a través del 3D.
Al finalitzar la sessió, les tres dones han coincidit en dir que, per tirar projectes endavant com els seus, és important recolzar-se en la innovació i creure en un mateix.
Albert Salarich a l'acte FOTO: Bernat Millet