L’aplicació de drones per millorar la qualitat de l’agricultura

L’empresa de vehicles aeris no tripulats vol aconseguir que els clients puguin gestionar-se els serveis personalitzats que ofereix Hemav

El  santcugatenc i enginyer industrial Alex Gomar, juntament amb sis enginyers aeronàutics van fundar, ara fa un parell d’anys, l’empresa Hemav, la qual ofereix serveis aeris basada en drones. Gomar explica que la idea va sorgir fa cinc anys com un projecte a la universitat “amb la visió de fer alguna cosa”. Els joves han desenvolupat softwares i tecnologia especialitzada fent ús del que s’anomenen plataformes UAV (unmanned aerial vehicle), és a dir, drones. Van començar a les instal·lacions d’Esade-Creàpolis, i actualment compten amb un taller Molins de Rei així i una incovadora al campus de la UPC de Castelldefels, on se situa l’Agència Espacial Europea de l’Espai. Hemav ja ha estat reconeguda pels seus protocols de seguretat per la incorporació d’un paracaigudes. També va guanyar el premi Empenta 2012 d’Acció10 i Esade, i van quedar finalistes en el primer Congrés de Catalunya Emprèn aquest 2014.

Especialistes en l’agricultura
La companyia ofereix diferents serveis a una gran varietat de sectors. No obstant això, la seva especialitat i valor afegit és la tecnologia aplicada en l’agricultura i el medi ambient per tal “d’augmentar el rendiment i la qualitat” dels productes agrícoles, principalment “en cultius extensius”, explica Gomar. Per exemple, Hemav treballa per fer recollides selectives, per avaluar l’estat del fruit i recollir-lo en el moment adequat o per predir i optimitzar la periodicitat dels regs i la quantitat d’aigua necessària. Altres sectors en què estan especialitzats són el sector industrial, per aplicacions elèctriques i energètiques, o en el sector audiovisual, per a produccions de cinema professional o per a empreses de publicitat. Actualment treballen amb una eina de predicció per evitar malalties de manera que l’agricultor rep una radiografia del seu terreny. “El drone s’enlaire i pren diferents tipus de fotografies per fer una predicció”, explica Gomar.

Objectiu: l’autoservei
L’empresa compta amb unes quinze persones d’àmbits com el màrqueting, la cartografia o la topografia i treballen per oferir als clients els serveis personalitzats. L’objectiu de l’empresa passa és que el servei s’aconsegueixi fer a través de l’autoservei dels clients. Els serveis de Hemav en funció de cada tipus poden oscil·lar en un cost d'entre 7 i 25 euros per hectàrea. Actualment, l’empresa s’està intentant posicionar a escala estatal però “amb visió internacional per exportar".

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?