Els objectius de la sala
A la inauguració davant de nombrosos estudiants del curs de negocis, el director general d'Esadecreàpolis, Santiago Benedé, ha assenyalat els objectius d'aquest nou espai que té l'edifici. D'una banda, el networking, és a dir, promocionar i donar suport a l'intercanvi de coneixements per triomfar. De l'altra, donar consell legal, humà o financer a cada un dels projectes per ajudar a desenvolupar-los. També ha traslladat els esforços de la institució amb seu a Sant Cugat per ajudar als projectes perquè agafin forma i es puguin obrir a nous mercats. Finalment ha destacat la voluntat de facilitar l'accés a inversors i a agents econòmics. Per la seva banda el degà d'Esade, Alfons Sauquet, s'ha dirigit als estudiants amb un missatge encoratjador perquè treguin el bo i millor de cadascú per triomfar. En el mateix sentit, el president de l’associació Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya (NEEC), Oriol Brutau, ha dit que "volem contribuir a crear un esperit emprenedor, encara que només hi hagi l'energia sense una idea clara".
HUB de l'emprenedoria
L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat als discursos positius i ha manifestat que "l'Ajuntament de Sant Cugat amb el conveni que va signar amb Esade va fer una forta aposta per crear a la ciutat un HUB d'emprenedoria". També ha recordat que el 25% de la població de Sant Cugat té menys de 18 anys i que per tant, "és una oportunitat poder-los facilitar els mecanismes perquè ens demostrin el seu talent".
Els estudiants del MBA són la clau per tirar aquest projecte endavant centrat en fomentar l'emprenedoria. "El 20% dels estudiants actuals tenen clar que volen crear un projecte emprenedor", ha explicat el professor d’Entrepreneurship and Strategy del departament de Business Policy a Esade, Jan Brinckmann, durant la seva intervenció a l'acte. També ha encoratjat als alumnes a fer servir les eines que tenen a l'escola de negocis per tirar endavant els seus projectes. Els creadors i estudiants del MBA han mostrat als assistents el model Origin, un projecte de suport a petits comerços per a fomentar la nutrició i la inclusió social. El projecte va quedar finalista entre més de 10.000 equips emprenedors del Hult Prize, una competició nord-americana avalada per l’expresident Bill Clinton.