PIMEC celebra 50 anys amb els reptes de ser decisius i de lluitar contra l'absentisme

La patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya ha celebrat 50 anys en un acte multitudinari al CAR Sant Cugat

Treballar contra l'absentisme laboral i ser decisius en la presa de decisions, són objectius que es marca PIMEC de cara al futur. Així ho ha explicat el president de PIMEC Vallès, Xavier Pujol, en l'acte de celebració dels 50 anys de la patronal al Vallès, que ha tingut lloc aquest dimecres 13 de novembre en un acte al CAR Sant Cugat. "A Pimec treballem amb dades, amb estudis, l'impacte que té l'absentisme en les empreses, especialment en les petites i mitjanes empreses. Treballarem com identificar l'absentisme i com millorar-ne la gestió per reduir-ne l'impacte", ha explicat Pujol.

Pujol: "Treballarem com identificar l'absentisme i com millorar-ne la gestió per reduir-ne l'impacte"

Al seu torn, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha fet balanç de la feina feta per la patronal durant dos anys, i ha valorat especialment l'entrada de PIMEC  en el consell econòmic social: "Vam proclamar que faríem activisme empresarial. Hem d'estar on se'ns defensa i se'ns representa. Som el motor de l'economia i hem d'estar on es prenen les decisions. Reclamàvem estar en el pont de comandament i dir a tots els nostres governants que aquest país ha de créixer per mantenir molts dels nostres valors, estat del benestar... s'ha de legislar pensant primer amb els petits perquè puguin créixer".

Cañete durant la seva intervenció FOTO: PIMEC

Cañete durant la seva intervenció FOTO: PIMEC

 

Cañete: "Som el motor de l'economia i hem d'estar on es prenen les decisions"

Entre altres qüestions que preocupen a la patronal de les petites i mitjanes empreses, hi ha la reducció de la jornada laboral, així Cañete ha assegurat que no s'oposen a la mesura, però que aquesta s'ha de discutir amb una mirada de 360º, tenint en compte la lluita contra l'absentisme laboral, per exemple. També, s'ha posat sobre la taula la lluita per reduir la càrrega fiscal, abaixant l'impost de societats en les petites empreses. "S'està aconseguint coses que van a foc lent, és a dir, que s'han començat a treballar i el resultat no arriba encara", ha explicat Pujol. 

L'excés de burocràcia i el finançament, també són dues de les qüestions que han posat els presidents sobre la taula com a principals reptes de futur per treballar des de PIMEC. 

En paral·lel, s'ha valorat les sinergies amb altres entitats, així com amb el parc d'aeromodelisme de Sadabell, o com amb l'Associació de Dones Empresàries del Vallès. De fet. Mònika Blasco, expresidenta i vocal d'ADE Vallès, ha destacat les sinergies de la seva associació amb PIMEC: "La Unió de les dues entitats simbolitza el compromís per donar impuls al desenvolupament econòmic del Vallès per donar eines per prosperar en un entorn econòmic cada vegada més competitiu. Amb aquest suport les empreses es podran beneficiar d'una millor visibilitat, autonòmica, estatal i europea. Aquesta xarxa de suport és el més eficaç pel futur de les pimes del Vallès i per potenciar el paper de la dona dins de l'empresa".

Pujol , Cañete i Blasco FOTO: PIMEC

Pujol , Cañete i Blasco FOTO: PIMEC

 

L'acte ha clos amb una xerrada entre el president de PIMEC i l'exnedadora olímpica de natació sincronitzada i empresària Gemma Mengual, qui ha explicat la seva experiència com a empresarial després de retirar-se de l'esport d'elit: "Un esportista quan acaba la seva carrera esportiva ha de decidir què vol fer després,  en el meu cas vaig pensar que volia obrir un restaurant. No en soc conscient que soc empresària, estic ben assessorada i ben aconsellada, i així he aconseguit que el meu restaurant funcioni". Mengual també ha explicat que actualment té una empresa de representació d'esportistes, Así está el patio, que ha creat amb qui era la seva representant. 

Gemma Mengual FOTO: PIMEC

Gemma Mengual FOTO: PIMEC

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem