El director general de la Fundació Banesto, Francesc Fajula, ha assenyalat que Sant Cugat va ser una de les primeres localitats que van anar a veure quan van iniciar el projecte, al 2009. “El dinamisme del programa depèn de la gent que el lidera localment. A Sant Cugat hi ha un entorn molt propici per aquest programa per les infraestructures de què disposa i per una estructura social de classe mitja alta que afavoreix que hi hagi molta gent amb inquietuds”.
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha mostrat molt satisfeta amb la renovació de la participació al Yuzz. “Hem de donar oportunitats a la gent jove perquè ells són el nostre futur. La recuperació de l'activitat econòmica del país passa per potenciar l'emprenedoria, no per crear funcionaris”, ha considerat Conesa.
En l'edició d'enguany, la segona del programa, hi haurà un màxim de 20 participants. La convocatòria de candidatures es tancarà el proper 30 d'octubre. Aquest any participaran al Yuzz 20 ciutats de l'Estat i es formaran prop de 400 joves emprenedors. Quan s'acabi, els tres millors projectes rebran una dotació econòmica per posar en marxa el negoci. El 20% dels joves de la primera edició ja han constituït la seva pròpia empresa.
Edició 2010
L'any passat, dos dels millors participants de l'última edició del Yuzz, Àlex Jiménez i Jon Marín -dos santcugatencs creadors de Nutcreatives, un estudi de disseny de productes ecoinnovadors i sostenibles- van poder viatjar a la meca de la innovació tecnològica, a Silicon Valley (California) per conèixer altres projectes i obtenir-ne idees aplicables al seu propi negoci.
Esade Creàpolis juntament amb @ Sant Cugat i l'Ajuntament són els promotors locals del concurs d'emprenedors.