Una vegada més les Talk han aterrat al SC Trade Center el vespre d'aquest dijous, 25 de maig, en aquesta ocasió, per parlar de Dones a l'esport: Salut. L'acte ha comptat amb les ponents Mar Rovira Rodríguez, llicenciada en Psicologia, màster en Psicologia aplicada a l'Esport i l'Activitat Física i fundadora Themoove; Victòria Pons Sala Ph.D, metge especialista en Medicina de l'Esport, doctora en Nutrició Humana i cap del Departament de Fisiologia i Nutrició CAR i Anna Paré, farmacèutica, dietista-nutricionista, fundadora de Nutresalut i sòcia ADE Vallès. Les tres expertes en nutrició i psicologia han coincidit en la importància de cuidar la ment i l'alimentació per assegurar una bona salut que permeti assegurar bons resultats esportius.
Rovira ha estrenat la seva intervenció apuntant que actualment existeix una "diferència abismal, ja que abans no es donava molta importància a la psicologia esportiva i ara et venen a buscar", però ha lamentat que encara hi ha un estigma en la salut mental i ha revelat que en la seva època de jugadora de bàsquet mai va ser usuària de la psicologia esportiva. La psicòloga també ha posat en relleu les grans diferències que existeixen en quant es tracta d'un espot col·lectiu o individual, ja que aquest darrer existeix més exigència especialment en el cas del golf, el tenis i el motociclisme. Rovira també ha argumentat que en l'esport d'alt nivell "és aprendre molt i molt ràpid perquè competeixes contra els del costat" i que per fer-ho possible tu sol no podràs, per la qual cosa "t'has de rodejar de gent que t'ajudi".
Per la seva banda Paré ha explicat que el que una persona menja i l'estil de vida que s'adopta impacta sobre la salut mental. En aquest sentit, ha indicat que l'alimentació és essencial i que si el budell funciona bé, la resta del cos va bé. La nutricionista ha alertat que l'estès és capaç d'inflamar el cos i l'intestí i que l'alimentació és tan important que ella el cataloga de "l'entrenament invisible pels esportistes", capaç de millorar l'ànim, l'energia i el descans. Paré va manifestar l'auge de la gastronomia esportiva que prioritza en l'alimentació així com les figures del personal xef. La també farmacèutica ha posat en relleu que s'ha d'aprendre a llegir les etiquetes dels aliments per diferenciar que s'ingereix i que la nutrició hauria de ser assignatura a les escoles.
Finalment, Pons ha reforçat la idea que "si menges bé, d'escasses bé i si tens una alimentació bona, reverteix en més energia i més sensació de benestar i que això que dona suport a l'estat d'ànim". La doctora del CAR ha aclarit com treballen els esportistes en aquesta institució: "La gestió dels esportistes és multidisciplinari. Cada esportista té uns objectius de rendiment i els anem seguint, se'ls hi fa molts tests i durant l'entrenament s'acaben de definir com s'entrena. Tenen molt de seguiment i si hi ha algun problema els psicòlegs són els encarregats d'avisar, especialment si existeix algun problema personal, no descansa bé..." I és que com va dir l'especialista la majoria d'esportistes entrenen 7 hores al dia, 8 hores en els casos de natació sincronitzada i s'ha d'estar molt "atent a la fatiga". Pons ha volgut afegir que "darrere d'un gran resultat conflueixen molts aspectes".
Pròxima edició: Tecnologia
Com ja és habitual les Talks ha acabat amb l'entrega dels Xandris d'Honor a les tres conferenciants, que ara plantaran en el lloc que elles triïn. El cicle, que en la pròxima edició tractarà sobre dones en l'esport i tecnologia a inicis del mes de juliol, estan organitzades pel SC Trade Center Talks, el Cercle de Mares Qgat i M&M Crew, mentre que el TOT Sant Cugat és Media Partner. De la mateixa manera, l'esdeveniment compta amb la col·laboració d'Elia Garden, Teca Sàbat, Crossfit Lynx i Navallès.