VÍDEO: L’MBA d’Esade arriba al campus de Sant Cugat

Uns 350 estudiants de perfil internacional es quedaran a estudiar a la ciutat durant dos anys en una ampliació de les actuals instal·lacions de l’escola de negocis

El 50% dels estudiants són d'orígen asiàtic FOTO: Artur Ribera El 50% dels estudiants són d'orígen asiàtic FOTO: Artur Ribera
Les classes s'impartiran a l'edifici de Creàpolis FOTO: Artur Ribera Les classes s'impartiran a l'edifici de Creàpolis FOTO: Artur Ribera
Sant Cugat tindrà a partir d’aquest any un lloc encara més privilegiat en el mapa del món de les escoles de negocis. Esade estrena el curs 2012/2013 aquest dilluns 3 de setembre amb un nou programa a la ciutat: l’MBA. Aquest màster en administració i direcció d’empreses reunirà cada any 350 alumnes (entre primer i segon) amb un perfil clarament internacional.

Aquest any la nova fornada d’estudiants ve en un 93% de l’estranger. En total hi ha representades 48 nacionalitats entre les que destaquen amb 27 i 26 l’Índia i els Estats Units respectivament. Tots ells han pagat 60.000 euros per tenir una plaça en un màsters que està considerat entre els 10 millors del món en aquesta categoria.

Calorosa benvinguda

Les classes encara no han començat però els inscrits al curs ja fa dies que passegen per Sant Cugat. Aquest dijous l’escola de negocis ha organitzat una jornada de benvinguda que ha inclòs una explicació de la zona on es mouran mentre estudiïn i un visita a la ciutat. El tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, ha estat l’encarregat de fer d’amfitrió i mostrar-los que han anat a parar en un entorn (rodalia de Barcelona) que té un potencial econòmic envejable. Ha aprofitat per presentar el consorci públic de promoció econòmica que uneix Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola (el CIT) i els ha donat exemples de multinacionals, centres de negoci, universitats i parcs de recerca instal·lades a la zona.

Més tard, els alumnes han participat en una espècie de gimcana per Sant Cugat amb l’ajut d’una aplicació d’iPhone feta expressament per a l’ocasió. Tot plegat pensat perquè els alumnes sàpiguen per on es mouran i coneguin un entorn on en un futur poden crear una empresa o acabar treballant.

Creàpolis com a aliat
Sant Cugat no vol deixar passar la oportunitat de tenir aquest capital humà (i econòmic) movent-se per la ciutat. És per això que les classes s’impartiran a Creàpolis, un complex que s’ha presentat als estudiants com un centre d’innovació on estaran en contacte tant amb start-ups com amb empreses grans i consolidades. Encara no s’ha impartit cap lliçó i el dia de la presentació dos alumnes ja han preguntat a la directora del programa, Glòria Batllori, com i quan poden conèixer les 65 empreses residents a Creàpolis.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem