A La Floresta ja fa set anys que s’organitzen uns casals diferents que, a través del circ, generen, amb les paraules de la directora, Agustina Monczar, un espai de “convivència” i “comunitat”.
Les acrobàcies atrauren als participants dels casals. FOTO: Cedida
Un ambient familiar
En aquest circ els nens i joves de 4 a 12 anys aprenen tots junts, sense agrupar-los per edat, les diferents tècniques del circ en una proposta artística i esportiva que crea un ambient familiar molt “bonic”.
La iniciativa va sorgir de les mateixes famílies de l’entorn de l’escola Aire Circ en Viu de La Floresta i ha estat molt ben rebuda perquè els germans poden participar en les mateixes activitats tots junts.
En aquests casals, els infants aprenen “tècniques i habilitats motrius i socials i autonomia personal”, segons remarca la directora.
El casal de circ de La Floresta és una iniciativa singular a Sant Cugat. FOTO: Cedida
Els valors del circ social
A banda de la convivència, en aquesta proposta es promouen altres valors del circ social, d’entre els quals Monczar en destaca l’apoderament individual i comunitari, la inclusió, la col·laboració, la tolerància, el contacte amb la natura en un espai allunyat de les pantalles, la gestió de conflictes o la igualtat. Partint del pretext de les activitats de circ, d’entre les quals l’acrobàcia aèria i els malabars són les que agraden més als nens, tot això es fomenta en aquesta escola de La Floresta, reflectint així la màxima del circ social:“El Circ Social no sols entreté i meravella, sinó que també desencadena un canvi fonamental, sembrant les llavors d’una comunitat més forta, cohesionada i conscient.”
El casal de circ de La Floresta és intergeneracional. FOTO: Cedida
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.