En aquest sentit, la sentencia apunta que és responsabilitat del Consorci de Collserola la prevenció, control i manteniment per evitar la presència de senglars a la zona on ho va haver l'accident, a més, exculpa l'Ajuntament barceloní de cap responsabilitat. En paral·lel, subratlla que els usuaris de la via publica "no han de suportar danys causats per animals, quan s'ha omès el deure de control de la població i la seva extensió cap a la ciutat". Aquest podria ser una sentència que crees precedent en aquest tipus de litigis.
Presència de senglars a Sant Cugat
La presència de porcs senglars al nucli urbà de Sant Cugat ha augmentat des de fa un temps. Al gener del 2013 es va posar en marxa una campanya per reduir la superpoblació d'aquesta espècie. Segons els tècnics del Parc de Collserola, la població de senglars al parc és d’uns 900 exemplars. Si es compara aquesta xifra amb les dades del 1994, quan només n’hi havia uns 350, es pot observar que, en gairebé vint anys, la població s’ha incrementat en un 154%. Aquests animals cada vegada s'acosten més als nuclis urbans a buscar menjar a les escombraries, i un dels principals problemes que causen són desperfectes en parcs i jardins (Mireu les fotos).
El consistori, per evitar que els senglars es familiaritzin més amb els humans, pot multar aquelles persones que donen menjar als animals. D'aquesta manera, està prohibit donar de menjar o proporcionar alimentació de qualsevol tipus i manera, als porcs senglars o qualsevol altre animal en estat salvatge que es trobin en les vies o camins públics, o que hagin accedit a una propietat privada, i també, apropar-se a aquest tipus d'animal en qualsevol circumstància susceptible de comportar perill per a les persones. Les multes per incomplir aquestes normatives oscil·len entre els 30 i els 900 euros de multa depenen del grau de la infracció.