El mercat de Pere San serà gestionat per una empresa privada

Externalitzar la gestió de l’equipament municipal és la intenció del consistori per tirar endavant l’obra de renovació de les instal·lacions

Dos agents han escoltat les propostes dels veïns. FOTO: Àgata Guinó Dos agents han escoltat les propostes dels veïns. FOTO: Àgata Guinó
L’Ajuntament vol donar la concessió de la gestió del mercat de Pere San a la iniciativa privada per poder portar a terme la reforma que s’ha de fer a l’equipament, actualment de gestió municipal. El 31 de desembre vinent acaben les concessions de les 14 parades que hi ha dins el mercat, d'aquesta manera es vol portar el nou projecte a aprovació del ple municipal o bé al mes de desembre o de gener. D'aquesta manera s'ha presentat el projecte en el transcurs del Consell del barri de Centre-Est celebrat dimarts 6 de novembre.

Nou projecte
El projecte de reformació del mercat vol mantenir l'estructura inicial de la façana de l'edifici, però fer més espaiat l'interior per tal que a la part superior hi puguin tenir cabuda les diferents parades, però també establiments de degustació o de restauració. De la seva banda, la part inferior del mercat estarà destinada a la venda també de queviures. En aquest sentit, el consistori manté la proposta de fer que el mercat estigui destinat a l'alimentació i esdevingui un motor comercial del centre de Sant Cugat.

Es preveu que l'empresa que finalment s'emporti la concessió del mercat haurà de fer una inversió de 1,2 milions d'euros i que finalment els paradistes que vulguin mantenir la parada al mercat hauran d'acabar de fer la inversió, que s'estima que pot arribar als 3 milions d'euros aproximadament. Inicialment el mercat tenia un projecte amb un cost de 700.000 que havia d'anar a càrrec dels paradistes, els quals volien demanar avals a Ajuntament i Generalitat.

El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i president del Consell de Barri Centre-Est, Josep Romero, S'ha mostrat optimista de cara al projecte de remodelació del mercat i ha explicat que sortirà a concurs tant la gestió de les obres, com de l'equipament. 

Seguretat ciutadana
El Consell ha començat amb el debat al voltant de la seguretat ciutadana del barri, amb la presència de l’inspector dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Cugat, Jordi Hosta, i el subinspector de la Policia Local, Àngel Pastor. Els veïns han exposat les seves preocupacions amb les faltes que es cometen al barri, han mostrat la inquietud davant l’incivisme i el consum de drogues com a principals problemes de la zona.

El president de l’associació de veïns del barri del Monestir, Andés Ares, ha explicat que el “botellón”, les drogues i els robatoris són els principals problemes de seguretat ciutadana, i ha afegit que "al voltant d'un dels locals municipals de la zona és on es consumeixen substàncies estupefaents”. En aquest sentit, Pastor ha subratllat que “el consistori no permet el suposat consum de drogues i que hi ha dues investigacions obertes en aquesta línia” una als voltants d’aquest espai i l’altra a la zona del final de l'avinguda Cerdanyola, on hi ha diverses “persones identificades”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem