El PSC troba “reprovable” l’anunci del conseller i lamenta la submissió de l’alcaldessa "que està prioritzant més el interessos de partit que de ciutat, donant per vàlida una política de retallades, que no d’estalvi en el marc sanitari, per part de la Conselleria de Salut". Des del PSC s'ha recordat que a inici de mandat, tots els grups municipals "van prendre el compromís de mantenir o l’assoliment de nous serveis assistencials en l’àmbit sanitari. Però no és la primera vegada que l'alcaldessa i el seu grup municipal estan d’acord amb la supressió o reducció dels serveis que a futur s’havien de dotar en l’equipament hospitalari, adduint la concertació amb centres privats existents a la ciutat".
La UASC també ha fet palès, en un comunicat, el seu malestar davant la decisió de parar el projecte. La formació creu que "és absolutament intolerable que la persona que el nostre govern ha encomanat la tasca de la gestió de salut de tots el catalans, es permeti dir “que 'seria bo' que els operadors dels dos centres hospitalaris que donen servei a Sant Cugat, Mútua Terrassa i Capio, trobessin fórmules de col·laboració per oferir millors serveis a la ciutat, afegint que aquesta és una decisió que correspon a les dues entitats".
En el comunicat, la UASC fa diverses preguntes:
- Qui són els màxims responsables de la salut a Catalunya?... Les direccions de Mútua Terrassa i Capio? O pel contrari és el Conseller de Salut?
- Què fa un Conseller de Salut en aquest càrrec si no vol, o no sap liderar, acords entre companyies privades que tenen efectes directes sobre la salut de la ciutadania que ell representa?
- I la nostra alcaldessa, què fa? Donar-hi el vistiplau?
- A qui defensa la Sra. Conesa? A la Conselleria o a la ciutadania que representa?
- Qui està vetllant per la salut de la ciutadania d'aquesta ciutat, que té a 20 quilòmetres el seu hospital de referència?
La UASC acaba "exigint" a l'alcaldessa una "postura ferma en defensa de la necessitat de la construcció sense dilació de l'hospital. Si més no, -afegeix- que utilitzi els mateixos arguments de l'època del "Tripartit" que, per altre banda, avui segueixen plenament vigents i que ara semblen oblidats pel nostre ajuntament".
La necessitat de l'hospital
La UASC recorda que aposten per una sanitat de qualitat i pública, "on tot l'esforç financer estigui dirigit a la consecució d'una millor atenció al pacient i no a guanys d'entitats privades". Ha recordat, també, que Sant Cugat és el municipi català de més de 50.000 habitants amb l’hospital de referència més llunyà fet que se solventaria amb la construcció del nou centre que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.