El PSC reclama que l’Ajuntament demani explicacions a la Generalitat sobre el PIRMI

El Partit Socialista de Sant Cugat respón a les declaracions fetes per Susana Pellicer com a alcaldesa accidental

En relació amb la Llei de Renda Mínima, el PIRMI, i després que la setmana passada demanessin explciacions a l’Ajuntament de Sant Cugat i la posterior resposta de l’alcaldesa accidental Susana Pellicer, el Partit Socialista de Sant Cugat ha fet pública aquest matí una nota de premsa. En aquesta, demana al govern de la ciutat que demani explicacions públiques a la Generalitat de Catalunya, i als departaments corresponents, tot redireccionant les linies d’informació d’ajuntaments i prestataris.

En la seva nota de premsa, feta publica dimarts 16, el PSC apunta que “la crítica no ha estat adreçada a la gestió o informació de l’ajuntament, sinó de la Generalitat” i assenyala que demanen una “lògica explicació” per tal que “la ciutadania de Sant Cugat sàpiga com ha afectat aquest canvi de directrius al nostre municipi”.

En aquesta mateixa nota, el PSC apunta que amb els canvis de la Llei es “qüestiona a la majoria de prestataris del PIRMI i se’ls titlla de defraudadors”. La crítica del Grup Socialista ve donada per haver estat “una mesura duta a terme de manera absolutament precipitada i amb molta improvització”.

Amb tot, remarquen que la crítica no és vers l’Ajuntament, sinó vers la Generalitat, i per això insten al govern municipal a demanar les pertinents explicacions. Igualment, demanen saber si a Sant Cugat hi ha cassos en els que encara no s’hagi cobrat el xec nominatiu i “com s’actuarà davant d’aquests casos”.

El PSC també recorda que “hagués estat necessari un contacte directe previ amb els referents municipals (el que no s’ha fet) per tal d’establir quines anaven a ser les fases a seguir en tot el procés”.

“Per tot això”, apunta el PSC, “creiem desencertades les paraules de Pellicer d’estranyar-se del posicionament del PSC i de la demanda d’explicacions i d’actuacions concretes”.

Així mateix, volen deixar clar que “donem ple suport a lluitar contra els mètodes de cobrament fraudulent, sobre la base del consens entre les diferents formacions polítiques i les entitats socials, i no posar sobre la sospita a tots els prestaris ni a la seva retallada inicial en uns mesos complicats “administrativament parlant”, i més quan s’està parlant que el frau pot ascendir a poc menys del 4% de la prestació”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem