Cep
Boletus eludis
Un dels més bons i saborosos. Es pot cuinar de moltes maneres i guardar-lo tallat a làmines i assecat. Se’n pot fer pols per aromatitzar plats.

Ou de Reig
Amanita caesarea
No es troba fàcilment. En gastronomia és molt versàtil, ja que es pot menjar tant cru macerat amb oli d’oliva com cuinat. Olor suau i gust dolç.

Pinatell
Lactarius deliciosus
Molt apreciat a la cuina catalana . Es distingeix del rovelló perquè desprèn un làtex de color taronja i gust dolç. Es cuina a la brasa o guisat.

Llanega blanca
Hygrophorus gliocyclus
És un bolet sense cap gust ni olor especial. Es fa servir per acompanyar els plats guisats. La seva característica principal es la seva mucositat.

Rovelló
Lactarius sanguifluus
El més apreciat gastronòmicament i no per això el més bo. Probablement, el més estès al territori. Es menja a la brasa o guisat amb all i julivert.

Puagra groga
Rússula aurea
Els entesos consideren que està a l’altura dels millors bolets. És difícil de trobar-ne de sans perquè quasi sempre es troben envaïts per larves.

Molleric
Suillus grerillei
És un bolet que per menjar se li ha de treure la pell que recobreix el barret i retirar l’anell viscós, ja que si no es converteix en un fort laxant.

Camagroc
Cantharellus lutescens
Es troba als boscos de pins. La carn s’asseca fàcilment i aleshores desprèn un perfum molt intents. Es pot moldre un cop assecat i guardar al buit.

Llegeix el reportatge
Boletus eludis
Un dels més bons i saborosos. Es pot cuinar de moltes maneres i guardar-lo tallat a làmines i assecat. Se’n pot fer pols per aromatitzar plats.

Ou de Reig
Amanita caesarea
No es troba fàcilment. En gastronomia és molt versàtil, ja que es pot menjar tant cru macerat amb oli d’oliva com cuinat. Olor suau i gust dolç.

Pinatell
Lactarius deliciosus
Molt apreciat a la cuina catalana . Es distingeix del rovelló perquè desprèn un làtex de color taronja i gust dolç. Es cuina a la brasa o guisat.

Llanega blanca
Hygrophorus gliocyclus
És un bolet sense cap gust ni olor especial. Es fa servir per acompanyar els plats guisats. La seva característica principal es la seva mucositat.

Rovelló
Lactarius sanguifluus
El més apreciat gastronòmicament i no per això el més bo. Probablement, el més estès al territori. Es menja a la brasa o guisat amb all i julivert.

Puagra groga
Rússula aurea
Els entesos consideren que està a l’altura dels millors bolets. És difícil de trobar-ne de sans perquè quasi sempre es troben envaïts per larves.

Molleric
Suillus grerillei
És un bolet que per menjar se li ha de treure la pell que recobreix el barret i retirar l’anell viscós, ja que si no es converteix en un fort laxant.

Camagroc
Cantharellus lutescens
Es troba als boscos de pins. La carn s’asseca fàcilment i aleshores desprèn un perfum molt intents. Es pot moldre un cop assecat i guardar al buit.

Llegeix el reportatge