Ingredients:
360 g d’arròs rodó
300 g de bacallà esqueixat (dessalat)
400 g de bròquil blanc i verd (tallat petit i escaldat)
1 ceba de Figueres
1/2 pebrot verd
2 grans d’all
1 tomàquet madur
1 litre de brou de verdures
Per a fer la picada:
12 ametlles torrades
julivert
1 gra d’all
4 brins de safrà
Instruccions:
Peleu la ceba i els alls, trinxeu-ho tot ben petit; poseu en una cassola amb un raig d’oli d’oliva perquè s’estovi. A mitja cocció, incorporeu el pebrot verd trinxat, unes voltes i afegiu el tomàquet ratllat.
Coeu a poc a poc. Ara, poseu el bacallà ben escorregut, doneu-hi unes voltes, afegiu l’arròs i el brou bullent; que bulli a foc viu durant cinc minuts. Incorporeu el bròquil tallat a trossos petits. Coeu-ho cinc minuts més.
Feu una picada amb les ametlles, l’all, el julivert i el safrà. Diluïu amb brou; i afegiu en els últims instants de la cocció.