Card ''ajoarreiro'' amb bacallà i gambes: El card, el més humil de l’horta, -l’admiro. Tenim quasi 1/2 quilo de bacallà dessalat i esmicolat. A la paella fregim tres grans d’all, tallats a làmines, també fregim un bitxo -que piqui una mica és bo-, pebre vermell dolç, tot seguit fregim el tomàquet pelat i tallat a daus petits, deixem que tot plegat es sofregeixi una mica -minuts, dos-, i posem el bacallà -el senyor bacallà sempre conservant -m’encanta- un punt de salabror.
Ara és el moment de posar les gambes sense esclova -10 minuts més de cocció-. A banda bullim els cards amb aigua abundant i sal -amic humil card-, els escorrem i reservem. En una plata de servei posem el sofregit amb el bacallà, els cards i el pebrot vermell rostit tallat a tires. Plat acabat.
A taula! Plat amb molts gustos -el card, el bacallà, la gustosa gamba i com a toc final per quedar bé, la melositat i dolçor carnosa del pebrot vermell-. Menjar bé és gaudir de la cuina.