Racions: 4
Preu: econòmic
Dificultat: mitjana
Ingredients:
- 1 kg de patates de polpa groga
- 1 ou gran
- 200 g de formatge ratllat
- fulles de menta
- un grapat de pa ratllat
- 400 g de ceba daurada
- 400 g de tomàquets frescos
- un grapat d’olives
- 1 cullerada de tàperes en vinagre
- oli d’oliva verge extra al gust
- sal
Renteu les patates, poseu-les en una olla amb aigua freda i coeu-les una hora. Peleu-les i passeu-les pel passapuré. Per fer la salsa, talleu les cebes i daureu-les a foc lent, amb l’oli d’oliva. Afegiu la polpa de tomàquet, la sal i cuineu fins que espesseixi. Incorporeu les olives i les tàperes.
Afegiu a les patates l’ou sencer, el formatge, una mica de sal, 2 cullerades de salsa i algunes fulles picades de menta. Pasteu-ho tot. Greixeu una safata antiadherent per coure al forn, i poseu la meitat de la massa, repartiu pel damunt la salsa. Cobriu amb una altra capa de patates, greixeu la superfície amb oli i acabeu amb una mica de pa ratllat. Coeu al forn a 200 ºC, fins que estigui daurada per sobre (30-40 minuts).