L’arribada de la tardor ens omple el rebost de fruits ben variats com les castanyes, els pinyons, les figues, les nous, les ametlles, les avellanes i els moniatos.
El moniato és un dels protagonistes d’aquesta època de l’any i de les castanyades que se celebren arreu del país per Tots Sants (1 de Novembre). També és un ingredient molt saludable, amb poques calories (115kcal.) i propietats antioxidants.
Les seves qualitats saludables han fet que molts cuiners l’hagin introduït en les seves receptes de plats salats i dolços. Una d’aquestes receptes és el brownie de moniato, un plat deliciós molt saludable i que podràs preparar gràcies a aquesta recepta.
Ingredients
- 1 ou
- 40 grams de clara
- 10 grams de mel
- 3 cullerades de cacau pur en pols
- 100 grams de moniato rostit
- 25 grams de farina
- 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
- 1/2 culleradeta de llevat
Elaboració
- Renta, pela el moniato i talla’l en trossos.
- Cou-lo fins que quedi tendre i tritura’l fins a tenir una textura de puré.
- En un bol, bat bé els ous amb les clares; afegeix la mel i l’oli i barreja.
- Afegeix la farina, el cacau i el llevat, torna a barrejar fins a aconseguir una massa homogènia.
- En un motlle apte per a microones posa la barreja i posa-ho 3 minuts a màxima potència.