Crema de temporada

És una recepta molt senzilla de fer, però molt delicada

En l’article de la setmana passada vaig fer referència a una recepta que em semblava espectacular. Tenia la impressió que havia de compartir-la perquè des de casa també la pugueu degustar.

És molt senzilla de fer, amb pocs passos però molt delicada. A més a més, té un gust de camp que fa que sigui simplement genial.

Es tracta d’una crema de castanyes amb trompetes i rovellons saltejats.

La nit anterior posem 500gr de castanyes crues i amb pell al forn a 200 graus durant 10 minuts. Fem una petita incisió perquè no explotin. La idea és cuinar-ho just per pelar-les. Un cop netes les deixem tota la nit a la nevera cobertes de llet perquè perdin aquest punt d’amargor.

Un cop estem preparats per realitzar l’elaboració agafem un blanc de porro i el tallem en juliana, una patata mitjana pelada en quadradets mitjans i 100 grams de mantega.

Disposem la mantega en una cassola fins que es fongui i després les verdures (incloent-hi les castanyes del dia anterior colades. Aquesta llet sobrant la reservarem per a una altra elaboració) a foc suau perquè conservi el color però que vagi fondejant.

Afegim 200 gr de llet i 400 d’aigua. Deixem coure fins que les verdures es trenquin amb facilitat.

Quan tinguem aquests passos llestos, triturem tot amb un robot de cuina al màxim. Si no, podem utilitzar un braç elèctric sense problemes. Tastem i posem a punt de sal.

D’altra banda, netegem amb un drap humit els bolets, en aquest cas rovellons i trompetes i les saltem en una paella a foc mitjà-alt, afegim una mica de julivert picat i sal.

Per donar-li una mica més de rotllo i de textures a la recepta hem fet servir unes “migas” que teníem preparades, tot i que podríem utilitzar croustons o algun fruit sec.

Acabem amb un raig d’oli de julivert i ja ho tindríem.

Bon apetit!!!

 
Comentaris

Destaquem