Teca Sàbat és un dels comerços de menjar per emportar-se més emblemàtics de Sant Cugat. L’any 1975 va obrir les portes al carrer Santiago Rusiñol i als 90 s’inaugurà una nova botiga a la rambla Ribatallada. Actualment, serveixen a Ribatallada i l’establiment de Coll Favà, traslladat des de Santiago Rusiñol el 2006.
Botiga de Ribatallada i Coll Favà de menjar per emportar-se a Sant Cugat, Teca Sàbat. FOTO: Cedida
Arròs del senyoret del comerç de menjar per emportar-se de Sant Cugat, Teca Sàbat. FOTO: Cedida
Plats de tota la vida a Teca Sàbat
Els dos establiments tenen una clientela fidel que venen a buscar els seus plats amb el segell del cap de cuina Pedro López. Cada setmana canvien la carta, però sempre n’hi ha d’habituals, ja que són els favorits dels clients. Els canelons són un dels clàssics de la casa, amb una gran beixamel i un rostit ben fet. També destaca l’arròs del senyoret, amb sabor com el que feia l’àvia. A més, ofereixen una àmplia selecció de coques i una de les preferides del públic és la coca de salmó amb una pasta de full i una salsa tàrtara a la base que contrasta molt bé els diferents sabors. També elaboren altres plats com cargols, callos, sardines, suquet de rap o zarzuela. Per Nadal, és quan tenen més comandes.
Coca de salmó fumat del comerç de menjar per emportar-se de Sant Cugat, Teca Sàbat. FOTO: Cedida
Nous sabors i tendències
A banda dels plats més tradicionals, les botigues s’han adaptat als nous gustos i ja ofereixen opcions vegetals com els canelons d’espinacs i ceps. També tenen plats per a celíacs i pensats per a aquells clients que tenen intoleràncies alimentàries.
S’han adaptat als nous gustos i han incorporat plats com l’Hummus o els Alvocats farcits de guacamole i llagostins. Un dels seus forts és el càtering per a particulars i empreses. Una gran opció per tenir cuina de casa a la mateixa llar o a l’empresa.