Ingredients
- 1 gra d’all
- 1 llimona
- 1 cullerada de mostassa gruixuda
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de comí
- 1 braó de vedella (1,5 kg)
- 8 cebes vermelles
- oli per fregir
- 4 branquetes de romaní
- 5 dl de sidra
- 1 dl de brou de carn
- 8 pomes petites
- sal
- pebre
Receptes
- Piqueu l’all ben fi.
- Ratlleu la closca de la llimona ben fina.
- Barregeu amb mostassa, oli d’oliva i el comí.
- Pinzelleu el braó, amb aquesta barreja.
- Peleu les cebes.
- Preescalfeu el forn i la safata refractària a 240 graus.
- Poseu l’oli a la safata calenta i sofregiu el braó, durant uns 15 minuts.
- Doneu la volta d’1 a 2 vegades.
- Reduïu la temperatura del forn a 180 graus.
- Afegiu les cebes senceres i el romaní.
- Agregueu la sidra i el brou.
- Cobriu i deixeu estofar durant aproximadament 1 hora.
- Col·loqueu les pomes senceres al voltant del braó.
- Cobriu i deixeu que es cuini durant 30 minuts.
- Retireu la tapa de la safata i deixeu coure a foc lent durant uns 30 minuts més, de manera repetida ruixeu amb el suc fins que estigui tendre el braó.
- Agafeu el braó de vedella i talleu-lo a llesques.
- Assaoneu la salsa amb sal i pebre.
- Serviu la carn acompanyada amb pomes, cebes i salsa.
- Aquest plat es pot acompanyar amb polenta o un puré de patates.