Descobreix les carxofes escabetxades

Ingredients

  • 12 carxofes mitjanes
  • 2 pastanagues a rodanxes
  • 1 ceba tallada fina
  • 4 tomàquets madurs grossos, pelats i tallats
  • 6 grans d’all sencers
  • 3 fulles de llorer
  • 1/2 got de vinagre de vi blanc
  • 1/2 got de vi blanc sec
  • 1 got d’aigua
  • 1 llimona
  • 5 cullerades d’oli d’oliva
  • 1/2 bitxo (opcional)
  • sal i pebre

Recepta

  1. Es poleixen les carxofes, es tallen a quarts i es posen en remull amb aigua i el suc de la llimona. Es bullen al vapor durant uns 8-10 minuts. Un cop cuites es col·loquen en una cassola de fang.
  2. En una altra cassola es posa a coure la ceba, les pastanagues i els alls amb l’oli, uns 10 minuts.
  3. S’hi afegeixen els tomàquets, el llorer, la sal, el pebre i el bitxo; coure uns 10 minuts més.
  4. S’hi tira el vinagre, el vi i l’aigua; es deixa coure un 1 minut.
  5. S’aboca pel damunt de les carxofes.
  6. Es deixa refredar abans de servir.

 
Comentaris

Destaquem