Ingredients
- 12 carxofes mitjanes
- 2 pastanagues a rodanxes
- 1 ceba tallada fina
- 4 tomàquets madurs grossos, pelats i tallats
- 6 grans d’all sencers
- 3 fulles de llorer
- 1/2 got de vinagre de vi blanc
- 1/2 got de vi blanc sec
- 1 got d’aigua
- 1 llimona
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- 1/2 bitxo (opcional)
- sal i pebre
Recepta
- Es poleixen les carxofes, es tallen a quarts i es posen en remull amb aigua i el suc de la llimona. Es bullen al vapor durant uns 8-10 minuts. Un cop cuites es col·loquen en una cassola de fang.
- En una altra cassola es posa a coure la ceba, les pastanagues i els alls amb l’oli, uns 10 minuts.
- S’hi afegeixen els tomàquets, el llorer, la sal, el pebre i el bitxo; coure uns 10 minuts més.
- S’hi tira el vinagre, el vi i l’aigua; es deixa coure un 1 minut.
- S’aboca pel damunt de les carxofes.
- Es deixa refredar abans de servir.