En un petit racó del centre de Sant Cugat hi ha un tros de Galícia amb el millor de la seva gastronomia. La Cuina de San Telmo és el projecte personal de Marcelo Jorge Rodríguez Mir, un argentí amb arrels gallegues. Fill d’un emigrant de Galícia va créixer entre els fogons del restaurant familiar de Buenos Aires. Allà va aprendre la base de la cuina que serveix a Sant Cugat.
Llagosta de La Cuina de San Telmo. FOTO: Cedida
Llamàntol de La Cuina de San Telmo. FOTO: Cedida
Als anys 90 va viatjar fins a Galícia i allà es va apropar a la riquesa de la matèria primera de les costes gallegues i va experimentar la cruesa de cuinar en alta mar per a pescadors Poc després va aterrar a Barcelona on es formà a les principals marisqueries de la ciutat i en els centres educatius de més prestigi com l’escola d’hostaleria Arnadi.
Marcelo Jorge Rodríguez Mir, xef i propietari de La Cuina de San Telmo. FOTO: Cedida
Cuina gallega amb productes frescos i de qualitat
En els plats de La Cuina de San Telmo, nascut el febrer del 2008 al carrer Indústria, 27 (a 1 minut del Monestir) hi ha l’essència del restaurant familiar i el millor de les marisqueries on va treballar. I ha evitat la mala praxi que hi veia en molts dels restaurants.
Gambes de La Cuina de San Telmo. FOTO: Cedida
Pop de La Cuina de San Telmo. FOTO: Cedida
És perfecte per sortir de nit a menjar peix fresc al forn i tapes variades com pop gallec, calamars, cloïsses, ostres gambes a la planxa, xanguet amb ous estrellats o calamarsets fregits. També és una cita obligada per a dinar paella de peix i marisc, fer una mariscada o per demanar paella per emportar-se. Això últim va ser un èxit durant la pandèmia. Superats els difícils primers anys del restaurant, ara tenen una clientela fidel que permet que el negoci sobrevisqui.
Paella de La Cuina de San Telmo. FOTO: Cedida
Aquest restaurant té el segell personal d’un lluitador que cuina cada dia i busca el millor producte fresc per al gaudi dels seus clients.