Els sis consells de l'OMS per menjar sa

Les malalties cardiovasculars i altres malalties com alguns càncers augmenten el seu risc amb l’obesitat

Segons xifres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 1.800 milions d’adults tenien sobrepès el 2014 i 41 milions de menors de cinc anys també. L’augment de la ingesta d’aliments d’alt contingut calòric, rics en greixos, i el descens de l’activitat física són dues de les causes principals. Les malalties cardiovasculars i altres malalties com alguns càncers augmenten el seu risc amb l’obesitat, la qual també suposa problemes respiratoris, més risc d’hipertensió i alguns problemes psicològics. Aquí els consells per evitar-ho:

  1. Menjar fruites, verdures, llegums, fruits secs i cereals integrals com blat de moro, avena o arròs no processat
  2. Menjar almenys 400 grams de fruita i hortalisses al dia (5 porcions).
  3. Limitar el consum de sucres.
  4. Reduir el consum de greixos al 30% de la ingesta calòrica diària. Són preferibles els greixos no saturats (alvocats, oli d’oliva, fruits secs, peix...) que els saturats (mantega, nata, formatge...).
  5. Els greixos industrials trans, presents en aliments processats com el menjar ràpid, aliments fregits o pastisseria industrial, no són recomanables.
  6. Limitar el consum de sal a menys de cinc grams al dia i consumir sal iodada.

 
Comentaris

Destaquem