Estofat de Xampinyons, t’apuntes?

No sé per què em sembla que aquest plat m’agradarà; em penediré d’haver-ho dit?

Tenim durant quatre hores unes nyores en remull, rasquem la seva carn de l’interior, barregem aquesta carn amb l’aigua del seu remull.
En una paella fregim ceba tallada molt fina, ja trossejada, la reservem -amics, els fregits comencen a dominar la cuina, que bo!- amb el mateix oli de la ceba rossegem alls pelats i sencers, cansalada tallada a daus i xoriço a rodelles.

Quan el sofregit està quasi acabat incorporem més d’un quilo de xampinyons petits, nets i sencers junt amb la ceba reservada. Ho ofeguem (estofem) durant 15 minuts, ho ruixem amb el caldo de les nyores, ho salpebrem i amb la cassola tapada fem una cocció de 5 minuts a foc suau.

Plat acabat. A taula! Deia al principi si em penediria al dir que aquest plat m’agradaria, doncs, no! M’agrada! Sofregits acurats; suau allada; cansalada i xoriço, les estrelles! Ah! Els xampinyonets, cuits i nets, un gran plaer! Bon joc el de la cuina murciana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem