Ingredients:
400 g llom de bacallà dessalat sense pell ni espines
1 manat ceba tendra
500 ml nata líquida
5 o 6 fulls de gelatina (cua de peix)
5 alls
1 bitxo
oli d’oliva verge
oli amb all i julivert (molt picat)
torradetes
Instruccions:
Poseu a remull el bacallà 24 hores abans (cal fer 3-4 canvis d’aigua). Lamineu els alls i piqueu les cebes fines. Poseu la gelatina en aigua freda. En una cassola, escalfeu l’oli d’oliva i afegiu l’all i el bitxo.
Quan l’all comenci a daurar-se, retireu el bitxo i afegiu la ceba. Coeu-la amb el foc baix, uns 10 minuts. A continuació, amb el foc fort, poseu el bacallà. Deixeu coure uns 10-12 minuts. Tireu la nata líquida i deixeu bullir 5 minuts. Afegiu la gelatina i aneu remenant fins que es fongui. Bateu i deixeu-ho en un plat a la nevera tota la nit.
Abans de servir, remeneu fins que quedi una pasta com el paté, i acompanyeu-lo amb torradetes i un toc d’oli d’all i julivert.