Els ous de xocolata són una de les tradicions de Pasqua. Podeu fer-los a casa seguint aquesta recepta.
Necessiteu:
- 1 motlle per ous de Pasqua
- 1 pinzell de cuina
- 1 pinzell fi
- 150 grams de xocolata amb llet per a la cobertura
- 100 grams de xocolata blanca
Elaboració:
- Trossegem la xocolata amb llet i desfem al bany dos terços del total, uns 100 grams.
- Posem a escalfar aigua en una cassola i quan comenci a bullir, posem a sobre el cassó on tindrem la xocolata amb llet. El millor és que la xocolata es vagi desfent a poc a poc, i per tant és millor que el cassó no toqui l’aigua.
- Anem removent la xocolata fins que estigui desfeta. Enretirem el cassó, hi afegim la resta de xocolata amb llet i deixem que es desfaci tot removent.
- Pintem l’interior de les cavitats del motlle amb xocolata amb el pinzell de cuina.
- Guardem el motlle a la nevera durant 15 minuts fins que s’endureixi la xocolata per poder repetir l’operació fins a tenir de 4 a 5 mil·límetres de gruix.
- Repetim el procés amb la xocolata blanca: la fonem, pintem l’interior i endurim a la nevera fins a tres ocasions. Finalment guardem el motlle cap per avall, amb la part de la xocolata oculta.
- Quan la xocolata estigui totalment solidificada, es despendrà per si mateixa. Mirem que les dues meitats encaixin perfectament i, si volem, incloem a l’interior una sorpresa. Escalfem una mica més de xocolata i unim les dues meitats. Decorem.