Ingredients:
2 llamàntols,
400 g de gamba vermella,
2 tomàquets madurs pelats i tallats a trossos,
1 pebrot verd,
200 g d’arròs bomba,
2 carxofes,
Safrà
2 o 3 dents d’all
Oli
Sal
Pebre
1 litre de fumet casolà
Talleu el llamàntol a rodanxes; peleu les gambes i salpebreu. En una cassola amb una mica d’oli, saltegeu-les gambes i el llamàntol; reserveu. A la mateixa cassola, sofregiu els alls tallats a làmines, el pebrot i les carxofes. Quan ja estigui cuit, afegiu el tomàquet i sofregiu. En una paella, torreu lleugerament el safrà embolicat amb paper de plata.
Al sofregit, afegiu l’arròs i aneu remenant 2 o 3 minuts, després més del doble de fumet, el safrà; tot a foc viu 10 minuts; després el llamàntol, 4 minuts de cocció; ara les gambes i 5 minuts més.