Sempre havia pensat que la Tatin de poma era un postre bastant complicat de fer, que enganyada estava! És un plat fantàstic per acabar qualsevol dinar. I a sobre, és molt ràpid de fer. No us el perdeu!
Ingredients:
• 6 pomes Golden
• 230 gr de sucre blanc
• 90 gr de mantega
• Un rajolí de Pedro Ximenez
• 1 massa brisa
Per la massa brisa:
• 250 gr de farina
• 120 gr de mantega a temperatura ambient
• 1 ou
• 25 ml o 25 gr d'aigua ben freda
Instruccions:
1. Comencem fent la massa brisa.
2. En un bol posem la farina i li fem un forat al mig. Tallem la mantega a daus i la tirem a dins del forat que hem fet junt amb els ous i l'aigua. Treballem la massa tot donant petites pessigades fins que aconseguir una massa homogènia. Quan tinguem la massa brisa feta, l'emboliquem amb film i la deixem a la nevera.
3. Untem amb mantega una olla del tipus Cocotte, que pugui anar tant en el foc com en el forn, i li tirem el sucre guardant 2 cullerades.
4. Pelem i tallem les pomes i les anem col·locant dins de l'olla amb el cor cap amunt. Ho posem al foc durant 5 minuts. A continuació, afegim el rajolí de Pedro Ximenez i ho deixem 8 minuts més al foc fins que es faci caramel.
5. Encenem el forn.
6. Passats els 8 minuts, posem la massa brisa a sobr i ho posem al forn a 180 graus, durant 18 minuts.
7. Desmotllem i ho deixem refredar. Per treure'l del motlle, poseu un plat pla sobre l'olla com si fos una tapa i bolqueu-lo al plat. Us aconsello fer ús d'unes bones manyoples per no cremar-vos.