Ingredients:
800 g de mongetes, sal, tomàquet.
Vinagreta:
1 got d’oli d’oliva
4 cullerades de vinagre
1 gra d’all picat
1 ceba petita
8 filets d’anxova
1 ou dur; poc de mel
de sal i de pebre negre
2 cullerades d’herbes (menta, julivert, cibulet i farigola)
Instruccions:
Traieu les puntes de les mongetes i renteu; coeu-les en aigua bullent amb sal vint minuts, escorreu-les i deixeu refredar.
Peleu i piqueu finament la ceba, l’ou dur i trossegeu les anxoves; talleu el tomàquet a rodanxes. Prepareu la vinagreta: poseu l’oli en un bol i afegiu el vinagre amb una culleradeta de mel; afegiu la ceba i el gra d’all picat; incorporeu l’ou dur i les anxoves; ara la sal i el pebre. Tot ben barrejat.
Donareu un toc especial a la vinagreta si afegiu les herbes aromàtiques picades.
Poseu el tomàquet al voltant de les mongetes.