Aquesta recepta de fideus a la cassola amb escamarlans és per sis racions, té una dificultat mitjana i el seu preu és car .
Ingredients:
600g de fideus grossos.
1Kg d’escamarlans.
300g de Sípia.
150g de pèsols.
2 cebes.
5 tomàquets madurs.
3 grans d’alls.
30g. d’ametlles.
3 galetes maria.
Safrà.
Oli i sal.
Elaboració:
- Fem un bon sofregit completament confitat amb paciència.
- Primer la ceba, amb poc foc va prenent color gradualment; després tomàquet trinxat i pelat sense llavors; una mica de sucre.
- Posem una cullerada d’aigua, es va deixant que se la begui; això ajuda a una caramel·lització lenta.
- A part; fregir a la cassola sípia tallada a bocins. Aquest oli és per el sofregit.
- Tirem brou de peix, els fideus grossos dels de cabdell, pèsols cuits.
- 5 minuts abans, afegir els escamarlans, la picada amb els alls, les ametlles, el safrà, el julivert i les galetes maria.
- La picada es pot dissoldre amb el mateix líquid on es couen el fideus.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.