Si aquest any us ha tocat ser l’amfitrió de les festes i no sabeu com sorprendre gastronòmicament, aquí us deixem idees per preparar un menú que compleixi amb els resultats d’elegància i qualitat pels convidats.
Comenceu amb un bon aperitiu
Una bona opció sempre és oferir un assortiment d’aperitius variat i colorit per a tots els gustos. Les croquetes i els embotits sempre són un clàssic. Després, hi ha diverses opcions a afegir dependent de la quantitat de persones que hi sigueu: brandada de bacallà, hummus, saquets de foie i llagostins, assortiment de canapès, vol-au-vent... Si voleu sorprendre els vostres convidats, podeu posar un xopet de crema d’alvocat i llagostins per comensal. És una recepta molt fàcil i que a més té un look irresistible.
Primer plat: sopa de peix o marisc
Una sopa de peix o marisc sempre és una opció ideal. És una de les receptes de Nadal més clàssiques, ja que no atipa massa i deixeu espai per menjar amb gust el segon plat. És suau per la gola, el gust és bastant potent i a més sempre queda bé. El millor de tot és que la sopa casera es pot deixar feta d’un dia per l’altre i a l’últim moment abans de servir-la afegiu les gambes i el peix que trigarà 5 minuts a fer-se i així ho serviu recent.
Segon plat: Costellam de xai
El costellam de xai també és un dels plats estrella del Nadal. És una recepta fàcil de fer i molt vistosa. Com es cuina al forn, us permet anar fent altres coses mentre s’acaba de fer. Podeu acompanyar la recepta amb un pastís de patata o patates al forn.
Postres
Sempre podeu servir el clàssic torró i bombons o, si teniu una mica més de temps, podeu optar per preparar unes postres amb formes nadalenques. Per exemple, arbre de Nadal amb galetes, avets de pasta fullada i tòfona o preparar un brownie, tallar-ho en porcions triangulars i adornar-los amb encenalls de sucre de colors.