L’albergínia és una planta anual de fruit comestible que es creu prové del Sud-est asiàtic, el seu ús és antiquíssim, entrant a Europa a través dels comerciants àrabs arribats a Espanya. Avui en dia la Xina i l’Índia són els majors productors d’albergínia del món. Existeixen diferents tipus que varien de color, però el seu sabor és sempre suau i lleugerament amarg i la seva polpa és esponjosa de color blanc. L’albergínia és un 92% aigua. Conté calci, sofre i ferro i el més abundant, potassi.També té grans propietats antioxidants. Generalment, es consumeix cuita o rostida en guisats o plats preparats.
Ingredients: albergínies, 1 ceba, 4 làmines de lasanya, 1 litre de llet, 4 cullerades de mantega, 2 cullerades de farina, 1/2 culleradeta de nou moscada, 170 g de formatge blau, 170 g de formatge parmesà, oli d’oliva, sal i pebre.
Preparació:
En una safata per al forn poseu les albergínies i la ceba picades amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre. Cuineu a foc mitjà-alt per 1 hora, removent de tant en tant.
Mentrestant, en una cassola foneu la mantega i després afegiu de cop la farina, barregeu i cuineu uns segons, afegiu a poc a poc la llet sense deixar de remoure, porteu a ebullició (aprox. 15 minuts) sense mai deixar de remoure perquè es formarien grumolls. Una vegada espessida la llet retireu-la del foc i afegiu sal, pebre i nou moscada, barregeu bé i reserveu.
En la mateixa safata de forn on heu cuinat les albergínies, poseu una capa de salsa beixamel, una làmina de lasanya, més salsa, albergínies i formatge blau i parmesà i continueu d’aquesta manera intercalant les capes fins que s’acabin els ingredients, acabant amb salsa beixamel i parmesà.
Porteu al forn a 180 ºC per 25-30 minuts o fins que la superfície estigui daurada.
Serviu.