Lassanya de verdures

Sempre he fet la lassanya de carn, però avui que teníem un sopar i estava intrèpida així que m'he dit "provaré de fer-la de verdures", el resultat ha estat fantàstic. No sabria dir-vos quina ha agradat més a casa.

Ingredients

  • 2 albergínies tallades en rodanxes
  • 2 pebrots vermells
  • 1 all picat fi
  • 4 carabassons a rodanxes
  • 1 tbs (tbs = cullera sopera estàndard) de julivert picat fi
  • 3 pots de tomàquet triturat
  • 2 fulles d'alfàbrega
  • 2 paquets de mozzarella ratllada
  • 300 gr de plaques de lasanya que no necessiten cocció, jo faig servir les de Lassanya fàcil
  • 600 ml de salsa beixamel
  • 70 gr de formatge parmesà acabat de ratllar



Per la beixamel:

  • 600 ml de llet desnatada sense lactosa
  • 2 fulles de llorer
  • 12 grans de pebre negra
  • 2 rodanxes de ceba
  • 6 tbs (tbs = cullera sopera estàndard) de farina
  • Nou moscada
  • 30 gr mantega

Instruccions

1. Per fer la salsa, posem en una paella a foc baix, la llet, la fulla de llorer, el pebre, la nou moscada i la nou moscada. Abans que comenci a bullir, apaguem el foc i ho tapem durant 10 minuts.

2. Mentrestant, en una cassola desfem la mantega i a continuació escampem la farina per sobre sense deixar de remoure, coure-la durant 1 minut. Afegim la llet que hem preparat abans colada. Ho deixem coure fins a aconseguir la textura desitjada. Salpimentem. Un petit truc, si després de tant remenar encara teniu grumolls, passeu la beixamel per la batedora i llestos.

3. Tallem l'albergínia en rodanxes i les salem. Les deixem reposar durant 20 minuts. Amb això aconseguirem treure-li l'amargor a l'albergínia.

4. En una plàtera de forn untada amb oli, fem les albergínies fins que tinguin daurades. Quan estiguin fetes, les posem a escórrer en paper de cuina.

5. Mentre fregir el tomàquet triturat a foc lent. Si veieu que us queda amarg, afegim una mica de sucre.

6. Escalivar el pebrot, pelar-lo i deixar-lo escórrer en paper de cuina.

7. Desfer la mantega en una paella i sofregir l'all, el carabassó (pelat i tallat), l'alfàbrega i el julivert fins que el carabassó estigui cuit. Retirar-los en un plat i deixar que s'eixuguin en un paper de cuina.

8. Untar amb oli la font on farem la lasanya. Abans de posar cap capa, li tirem una mica de salsa de tomàquet i de beixamel a la base.

9. Ara anirem fent capes, Primer les plaques de lasanya, el tomàquet, l'albergínia, el carabassó, el pebrot tallat a tires, un mica de beixamel i una mica de parmesà. Anem fent les capes amb aquest ordre. A l'última capa, posem les plaques de lasanya, i tota la beixamel que tenim fins a cobrir-la bé. Tirem per sobre el parmesà que ens queda i ho cobrim amb mozzarella ratllada. Posem un mica de mantega i al forn durant 30 o 40 minuts, o fins que estigui daurada. Ara només us queda gaudir, que aprofiti!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem