La mongeta del ganxet és un plat tradicional de la nostra cuina, però cal saber-lo preparar amb cura perquè tot surti rodó.
Cal que posem les mongetes en remull al vespre en aigua freda.
L’endemà, en una cassola, amb aigua fresca, es posen les mongetes, la cabeça d’alls, els grans de pebre, la sal, la fulla de llorer, l’ós de pernil, la careta, el morro i el vas de vi.
Quan arrenqui el bull, retirem la bromera, deixant que coguin dues hores amb un bull gairebé imperceptible.
Preparem un sofregit de tomàquet i ceba, ben reduït; salpebrem i una mica de pebre vermell. Tot a l’olla, sacsegem; bullim mitja hora més.
Fregim les botifarres amb la cansalada i emplatar.
Els ingredients
- 500 g de mongetes del ganxet
- 4 botifarres; un os de pernil
- Un tros de cansalada
- 250 g de careta i morro de porc ben tallats
- Una cabeça d’alls
- Oli d’oliva
- Un vas de vi blanc
- 5 grans de pebre negre
- Pebre vermell
- Una fulla de llorer
- 1 ceba