Esperant la primavera, les calçotades són una bona ocasió per passar una bona estona amb els amics o la família acompanyats d’uns bons calçots. A Sant Cugat hi ha diversos restaurants que ofereixen menús de calçotada perquè puguis gaudir d’aquesta tradició que combina calçots, carn i verdures a la brasa. El TOT Sant Cugat t'ofereix aquesta selecció:
Calçotades aptes per a celíacs
Rancho el Paso, al Pas de l’Estació, 15, la Floresta. En aquesta casa fundada el 1964 podràs gaudir d'uns bons calçots i d'una cuina tradicional catalana i mediterrània de qualitat. 100% sense gluten i carta per a vegans.
Ofereixen un menú de calçotada i calçots a la carta de IGP de Valls. Reserva per telèfon fix, 93 674 38 03 o mòbil, 618271875.
Calçotades sense límits
Calçotada a Sant Cugat a Masia Casa Fuster. FOTO: Cedida
A la Masia Casa Fuster Sant Cugat podreu gaudir d'una fantàstica calçotada sense límits a més de tenir d'un descompte del 10% reservant els migdies de dilluns a divendres.
A més a més, els caps de setmana, els més petits podran gaudir d'animació infantil perquè s'ho passin genial!
Més opcions per fer una calçotada a Sant Cugat
A la Guia del TOT Sant Cugat trobaràs més propostes de restaurants per fer una calçotada a la ciutat. Tens una gran varietat d'opcions per a tots els gustos i pressupostos. No et perdis l'oportunitat de gaudir d'aquesta deliciosa tradició catalana amb amics i família en algun dels establiments que et recomanem.
Com fer uns salsa de calçots?
Ingredients:
1 cabeça d’alls escalivats
1 all cru
100 g d’ametlles torrades i pelades
30 g d’avellanes torrades i pelades
4 o 5 tomàquets madurs escalivats
80 cl d’oli d’oliva arbequina
1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
1 polpa de nyora
sal
En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust. Després picarem els alls. Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes. Picarem els tomàquets. Afegirem l’oli a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depenent de l’oli, la podrem fer més espessa o més clara). Finalment hi afegirem la llesca de pa i la polpa de la nyora.