Racions: 4
Dificultat: mitjana
Preu: mitjà
Ingredients: 400 g de pèsols negres, 1 cullerada de bicarbonat, 1 ceba, clau, 1 os de pernil, un manat d’herbes, 200 g de cansalada viada, 1 cullerada de llard o d’oli, sal, all i julivert.
Poseu els pèsols a remull setze hores amb una mica de bicarbonat, després poseu-los a bullir dues hores, amb la ceba, les herbes, l’os de pernil i una mica de sal; fins que siguin tous.
Talleu la cansalada a daus, fregint-la fins que deixi tot el suc.
A l’hora de servir-los, barregeu els pèsols escorreguts i la cansalada amb el seu suc passant-los per la paella.
Es piquen l’all i el julivert i es torren lleugerament amb oli abans de ser afegits als pèsols.
*El pèsol negre són pèsols deixats assecar com qualsevol altre llegum. Plat típic del Berguedà.