Dificultat: difícil
Racions: 4
Preu: car
Ingredients: Naps negres, 1 pastanaga, 1 tomàquet de penjar, 1 ceba de Figueres, menuts d’ànec i parts nobles (cuixa, sobre cuixa…), vi ranci, 1 litre de brou, sal, pebre, oli d’oliva.
Per a la picada: 3 grans d’all, sal, ametlles, 1 carquinyoli, pa fregit, brou.
Posem a escalfar l’oli en una cassola. Salpebrem i rossegem l’ànec fins que quedi daurat. Pelem els naps i els enfarinem; els fregim en un recipient ple d’oli. Afegim un gotet de vi ranci a la carn i hi aboquem la ceba picada, després, la pastanaga picada. Remenem i deixem coure 5 minuts. Tot seguit, afegim el tomàquet picat; deixem coure uns 45 minuts.
Finalment, hi afegim els naps, aboquem el brou i xup-xup una mitja hora.
Fem la picada amb tots els ingredients i a la cassola. Coure a foc lent una horeta i llest.
*Els naps negres estan en perill d’extinció.